Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2016, 18:56
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Prekvapenie? Batéria Samsung Galaxy S7 vydrží kratšie ako batéria v Galaxy S6 z minulého roka

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Novinka od spoločnosti Samsung začína prekvapovať.

V posledných hodinách sa začali na populárnych tech weboch objavovať prvé recenzie a testy novej vlajkovej lode juhokórejského výrobcu Samsung, ktoré odhaľujú nie len jej prednosti, ale aj doteraz neznáme nevýhody. A jednou z tých najväčších bude prekvapujúco slabá výdrž batérie. Podľa profesionálneho testu PhoneArena podal ešte čerstvý Galaxy S7 tak žalostný výsledok, že ho dokonca predbehla aj minuloročná generácia. Samsung Galaxy S6 totiž dokázal na jedno jediné nabitie výrazne menšej batérie (2550 vs. 3000 mAh) vydržať cez 7 hodín neustáleho používania, pričom tohtoročný model iba niečo okolo 6 hodín a 30 minút. Galaxy S6 edge s 3600 mAh batériou si už viedol trošku lepšie, no aj tak sa od neho čakalo oveľa viac. A iba pre porovnanie, iPhone 6s od Apple vydržal pri rovnakých testovacích podmienkach až cez 8 hodín, hoci jeho batéria disponuje iba 1715 mAh kapacitou. 

Galaxy S7 vs. Galaxy S6

Prekvapenie? Batéria Samsung Galaxy S7 vydrží kratšie ako batéria v Galaxy S6 z minulého roka

Test spočíval v nastavení jasu displeja na univerzálnu hodnotu, teda 200 nitov, a v použití špeciálneho skriptu, ktorý dokáže simulovať naše dennodenné používanie smartfónu. To zahŕňa surfovanie na webe, aplikácie sociálnych sietí, telefonovanie, komunikáciu prostredníctvom e-mailov alebo messengerov, počúvanie hudby, hranie hier či pozeranie filmov. Výsledok s porovnaním nájdete nižšie v tabuľke.

Prekvapenie? Batéria Samsung Galaxy S7 vydrží kratšie ako batéria v Galaxy S6 z minulého roka
Späť
Zdieľať
Diskusia