Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
10. októbra 2013, 15:00
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Ako prebieha celá výroba Corvette Stingray? Tu je video!

TECH
Uložiť Uložené

Na videu si môžete pozrieť celý proces výroby a montáže Corvette Stingray až po samotné testovanie a rozvoz.

Ako prebieha celá výroba Corvette Stingray? Tu je video!

Približne pred mesiacom začala oficiálna sériová výroba jedného z najlegendárnejších športových automobilov z Ameriky, modelu Corvette. Najnovšia generácia nesúca dodatok Stingray sa tak dostala do predajní jednotlivých dílerov až teraz. Ceny sú nižšie ako sa predpokladalo. Verzia s motorom V8, ktorý poskytuje výkon 335 kW / 456 k a krútiaci moment 610 N.m je k dispozícii so sedemstupňovým manuálom za cenu necelých 52-tisíc dolárov. Model s otvorenou strechou sa začína predávať od 57-tisíc dolárov.

Kým si zákazníci užívajú tento nový americký športový automobil, o ktorý je medzirečou naozaj veľký záujem, čo sa nedá povedať o novom modele SRT Viper, mnohí pravdepodobne ani nevedia, koľko hodín práce a stoviek ľudí sa podieľa na budovaní novinky Corvette Stingray. Tá sa vyrába vo fabrike v závode Chevroletu v Bowling Green, Kentucky. Automobilka do nej naliala 131-miliónov dolárov na vybavenie potrebné pre výrobu, vrátane ďalších 52-miliónov dolárov určených pre nové karosárne, kde vznikajú úplne nove hliníkove šasi.

Na videu nižšie si môžete pozrieť celý proces výroby a montáže až po samotné testovanie a rozvoz.

Späť
Zdieľať
Diskusia