Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti ČSOB
26. mája 2021, 8:52
Čas čítania 1:42
Sponzorovaný obsah

ČSOB ponúka výhodnú hypotéku, ktorá ti pomôže pri kúpe nehnuteľnosti

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Plánuješ si kúpiť byt? Hypotekárny úrok na nešpecifikovanú nehnuteľnosť ti môže výrazne pomôcť.

Všetci tvoji kamaráti a blízki si kupujú byty, sťahujú sa do vlastného a aj ty máš pocit, že je najvyšší čas pohnúť sa ďalej? Pravdepodobne aj teba delí od vysnívaného domova práve hypotéka. ČSOB radí, ako ju môžeš získať bez zbytočných komplikácií a s množstvom výhod.

Vývoj výšky úrokovej sadzby hovorí jasnou rečou. Zatiaľ čo v roku 2012 boli priemerné výšky úrokov pri hypotekárnych úveroch až na úrovni 4,88 %, v roku 2015 to bolo 2,5 % a v súčasnosti sa dostávame už pod úroveň 1 %, čo predstavuje historické minimum. Táto skutočnosť je podmienená vysokým dopytom po nehnuteľnostiach, ktorý stále prevyšuje ponuku nových bytov či domov.

Hypotekárny úver s úrokom už od 0,89 %. Vyber si z ponuky od ČSOB.

domov, obývačka, gauč
Zdroj: Unsplash/Kara Eads/volně k užití

Až sedem mesiacov na výber nehnuteľnosti

„Momentálne ponúkame úrokovú sadzbu na úrovni od 0,89 % pri trojročnej fixácii. Ak klient preferuje úrokovú sadzbu na dlhšie obdobie, aj s fixáciou na 10 rokov môže získať istotu výhodnej sadzby na dlhé obdobie,“ vysvetľuje Andrea Lazar, riaditeľka oddelenia riadenia retailového segmentu ČSOB.

Zo štatistík je zrejmé, že čo sa týka úrokov, podmienky na kúpu vlastného bývania sú priam ideálne. Odborníci z ČSOB rovnako zdôrazňujú, že práve jarné obdobie prináša záujemcom o hypotéku ďalšie jedinečné výhody. „Chceme klientom pri výbere novej nehnuteľnosti dopriať komfort a pohodlie, preto ponúkame možnosť úveru na nešpecifikovanú nehnuteľnosť. V tomto prípade má klient od podpisu úverovej zmluvy ešte sedem mesiacov na výber nového bývania,“ vraví Andrea Lazar z ČSOB.

Rýchle a jednoduché vybavenie hypotéky? S ČSOB žiadny problém

Táto novinka prinesie klientovi, ktorý sa zaujíma o kúpu nehnuteľnosti, výhodu v podobe dostatku času. A v momente, keď sa rozhodne, bude mať finančné prostriedky už pripravené. Navyše ČSOB ponúka možnosť vybavenia úveru takmer výhradne online, vďaka čomu klient ušetrí poplatok za spracovanie úveru.

6 krokov k výhodnej online hypotéke od ČSOB

  1. Konzultácia  vyplnenie údajov v prehľadnom formulári
  2. Ponuka úveru telefonická konzultácia a príprava ponuky úveru na mieru
  3. Podpísanie žiadosti elektronické podpísanie žiadosti
  4. Schválenie úveru výsledok schvaľovania je oznámený už v priebehu dňa
  5. Podpísanie zmluvy – v pobočke, ktorú si sám vyberieš
  6. Čerpanie úveru
ČSOB
Zdroj: ČSOB

Výhody aj pri prenose a refinancovaní

Banka pripravila pre záujemcov o kúpu nehnuteľností aj ďalšie benefity. Vítanou pomocou pre klienta je vybavenie katastra či výhody spojené s refinancovaním úveru z inej banky. „Prenosom hypotéky si klient môže znížiť splátky či predĺžiť obdobie splatnosti. Navyše pri refinancovaní dávame odmenu až vo výške troch splátok, spolu v maximálnej výške 1 500 eur,“ dopĺňa Andrea Lazar.

Výrazným benefitom je aj možnosť realizácie mimoriadnych splátok hypotéky. Zo zákona môže klient realizovať bez poplatku raz ročne splátku do výšky 20 % zo sumy istiny a zároveň nad rámec zákona raz za 31 dní do 1,5 % zostávajúcej istiny, a to priamo cez aplikáciu ČSOB SmartBanking. „Tento benefit umožní zníženie mesačnej splátky či skrátenie obdobia splatnosti. Mimoriadne splátky sú, samozrejme, bez poplatku,“ uzatvára Andrea Lazar z ČSOB.

Viac informácií nájdeš na https://www.csob.sk/hypotekarny-uver.

Domov
Zdieľať
Diskusia