Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2021, 13:30
Čas čítania 1:59
Martin Mičuda

V Auparku otvorili jedinečný showroom, ktorý koncentruje všetky informácie o elektromobilite na jednom mieste

V Auparku otvorili jedinečný showroom, ktorý koncentruje všetky informácie o elektromobilite na jednom mieste
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA
TECH ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Išli sme sa pozrieť do bratislavského obchodného centra, kde svoje brány otvoril jedinečný projekt Mooncity e-mobility store.

Či sa ti to páči, alebo nie, minimálne v Európe sa jednoducho elektrickým autám v nasledujúcich rokoch nevyhneme. Automobilový priemysel totiž najmä vzhľadom na emisné normy a snahu zlepšiť klímu zažíva revolúciu a potvrdzuje to aj príval nových elektromobilov, ktoré sa ukazujú na trhu ako huby po daždi. S príchodom alternatívneho pohonu však na scénu prichádza aj množstvo otázok či pochybností.

Práve preto v nákupnom centre Aupark v Bratislave vznikol unikátny projekt, aký nemá na Slovensku obdobu – Mooncity e-mobility store. Po vzore napríklad susedného Rakúska tak už i u nás máme akýsi showroom elektromobility, ktorý má plniť funkciu osvety. Za touto iniciatívou stoja značky Volkswagen, Audi a Porsche, ktoré chcú osloviť verejnosť svojimi elektrickými modelmi a spolu so spoločnosťou Západoslovenská energetika (ZSE) poukazujú na riešenia v oblasti elektromobility. 

Mooncity, E-mobility store, aupark,
Zdroj: Refresher/MARTINZMARTINA

My sme si boli priestory showroomu Mooncity e-mobility store pozrieť osobne a túto iniciatívu hodnotíme veľmi kladne, najmä pre laickú verejnosť. Ak totiž navštíviš nový showroom, naživo si môžeš nielen pozrieť vystavené elektrické novinky, ale zároveň sa dozvieš aj všetko podstatné o tom, čo so sebou prináša život s elektromobilom. 

Odporúčané
Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy Ikonická značka áut Mini predstavila limitovanú edíciu. Na Slovensku sú dostupné len dva kusy 18. decembra 2023, 17:00

Najviac preto oceňujeme informačný panel s interaktívnymi funkciami prostredníctvom QR-kódov, ktorý vedie záujemcov cez všetky otázky týkajúce sa elektromobility – od výberu vozidla cez alternatívy nabíjania a prepočty nákladov až po možnosti využívania zelenej elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia