Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
29. apríla 2021 o 14:09
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

MAPA: Slovensko sa posúva do červenej fázy, v týchto okresoch sa musíš dať pravidelne testovať do práce

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Slovensko od 3. mája prechádza podľa covid automatu do 2. stupňa varovania – do červenej fázy. Pravidlá pre okresy sa budú určovať na základe regionálnej situácie a podľa farby okresu.

Od 3. mája sa bude celé Slovensko nachádzať v červenej fáze covid automatu, čo znamená ďalšie uvoľňovanie opatrení. Konkrétnu vyhlášku zverejní úrad verejného zdravotníctva, zatiaľ teda nie je presne jasné, ako uvoľňovanie prebehne.

Od pondelka bude podľa covid automatu v bordovej fáze (3. stupeň) desať okresov, červených bude 60 a v ružovej fáze ich bude deväť (2. stupeň).

Odporúčané
Rušia sa ďalšie opatrenia a zákazy, prechádzame do lepšej fázy covid automatu Rušia sa ďalšie opatrenia a zákazy, prechádzame do lepšej fázy covid automatu 29. apríla 2021 o 8:04

Do práce budú naďalej potrebné negatívne testy. V okresoch v 3. stupni varovania bude potrebný negatívny test nie starší ako sedem dní. V druhom stupni varovania bude stačiť negatívny test nie starší ako 14 dní a v okresoch s najnižším stupňom ohrozenia bude potrebný negatívny test nie starší ako 21 dní. Preukázať sa možno negatívnym RT-PCR alebo antigénovým testom. Test nepotrebujú zaočkovaní.

Aktuálny denný počet prípadov je podľa ministerstva zdravotníctva na úrovni približne z polovice októbra. Poklesol počet pozitívnych antigénových testov aj PCR testov. Výrazne sa zmenšili rozdiely medzi regiónmi, priblížilo ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia