Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2021, 15:15
Čas čítania 0:57
Marián Mauik Biel

Netflix pridáva funkciu pre tých, ktorí si nevedia vybrať

Netflix pridáva funkciu pre tých, ktorí si nevedia vybrať
Zdroj: Unsplash/Mollie Sivaram/volně k užití
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po mesiacoch testovania je globálne dostupná funkcia Play Something.

Netflix netreba predstavovať. Naberá na popularite každým rokom. S pribúdajúcimi titulkami a pomaly aj dabingom v českom alebo slovenskom jazyku je čoraz obľúbenejší aj u nás. S nenápadnou novou funkciou Play Something teraz môže byť aj omnoho praktickejší.

Odporúčané
Netflix v máji rozdrví konkurenciu. Ponúkne totiž úžasné seriály a filmy, ktoré musíš vidieť Netflix v máji rozdrví konkurenciu. Ponúkne totiž úžasné seriály a filmy, ktoré musíš vidieť 28. apríla 2021, 15:30

Je ťažké presne určiť, aká široká je ponuka Netflixu pre náš región. Filmy a seriály občas skončia, ale nové pravidelne pribúdajú. Podľa viacerých odhadov sú to na Slovensku stovky filmov a tisícky častí seriálov. Nie div, že s tým prichádza takzvaný teror výberu. Pre mnohých môže byť ťažké zvoliť si z toho všetkého niečo na sledovanie.

Netflix
Zdroj: Netflix

A tak Netflix po mesiacoch testovania práve spustil funkciu Play Something. Ako prezrádza názov, jedným kliknutím Netflix sám rozhodne, čo by si mohol pozerať. Nejde len o obyčajný náhodný výber, ale o algoritmus strojového učenia. Titul vyberá podľa toho, či si v minulosti niečo podobné označil ako obľúbené, prípadne podľa často pozeraného žánru alebo pustí pokračovanie seriálu, ku ktorému si sa dlhšie nevrátil.

Funkcia Play Something je zatiaľ dostupná pre aplikáciu Netflix na smart televízoroch a prehrávačoch s Android TV, ako napríklad Nvidia Shield TV. Onedlho pribudne táto funkcia aj pri mobilných verziách Netflixu pre Android a iOS a neskôr pre webové prehliadače na počítačoch.

Funkciu nájdeš hneď po zapnutí Netflixu pod ikonou svojho profilu, ale aj v desiatom riadku pri hlavnej ponuke filmov a seriálov alebo na ľavej strane v bočnom menu. Po krátkom vyskúšaní môžeme potvrdiť, že to funguje pomerne dobre a Netflix nám pustil nedopozeranú časť seriálu Brooklyn 99. Ak práve nemáš náladu na zvolený film/seriál, dá sa kliknúť na tlačidlo Play Something else.  

Domov
Zdieľať
Diskusia