Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2021, 22:24
Čas čítania 0:54
Daniel Mikolášik

Spustili čakáreň na očkovanie pre ľudí od 16 rokov. Registrácia funguje bez problémov

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Vakcínu si nebudeš môcť vybrať a naďalej platia doterajšie schválené prioritné skupiny.

Štát dnes spustil vylepšenú čakáreň na očkovanie proti koronavírusu pre ľudí od 16 rokov. Do stredy 22.00 h bola technická odstávka systému. Výpadok pravdepodobne súvisí s nahadzovaním zmien v registrácii. Pri kliknutí na registráciu však systém stále píše, že je nedostupná.

Odporúčané
Od štvrtka sa môžu do čakárne na očkovanie prihlásiť ľudia nad 16 rokov Od štvrtka sa môžu do čakárne na očkovanie prihlásiť ľudia nad 16 rokov 27. apríla 2021, 14:23

Druh vakcíny si nebudeš môcť vybrať a naďalej platia doterajšie schválené prioritné skupiny. Hlavným kritériom pri poradí je vek, prioritu majú aj ľudia so závažnou či stredne závažnou chronickou chorobou.

Ako sa zaregistrovať?

Ako prvé vypíšeš svoje osobné údaje (meno, priezvisko, rodné číslo, adresa, pohlavie, poisťovňa, kontaktné údaje). Systém ťa automaticky zaradí a podľa veku pridelí aj vakcínu. Pre osoby vo veku od 60 rokov to bude Pfizer-Biontech alebo Moderna, pre mladších vakcína od Astrazenecy. 

V druhom kroku si vyberieš kraj a okres, v ktorom sa dáš očkovať, pričom si môžeš vybrať aj viac okresov. Po novom sa už nevyberá konkrétne očkovacie centrum. V treťom kroku si skontroluješ vyplnený formulár a zaregistruješ sa. 

Štvrtým krokom je už len oznámenie o úspešnom zaregistrovaní s vypísaním PIN kódu. Vďaka nemu môžeš svoju registráciu zmeniť alebo zrušiť. Viac informácií a odpovede na najčastejšie kladené otázky nájdeš na Korona.gov.sk.

Vakcíny (zmeny platné od 28. 4. 2021):
– pre obyvateľov nad 60 rokov je určené očkovanie vakcínou od spoločností Pfizer a Moderna,
– pre obyvateľov od 18 do 59 rokov je určené očkovanie vakcínou od spoločnosti Astrazeneca,
– pre obyvateľov od 16 do 17 rokov je určené očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer (aktuálne prebieha len registrácia do čakárne, nie prideľovanie termínu na očkovanie).
očkovanie
Zdroj: NCZI
Domov
Zdieľať
Diskusia