Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti web-zone.sk.
26. apríla 2021, 15:01
Čas čítania 1:41
Sponzorovaný obsah

Založ si vlastný blog

Založ si vlastný blog
Zdroj: Pexels.com
TECH
Uložiť Uložené

Založiť blog trvá iba chvíľu – poradíme ti, na čo všetko myslieť, ako si vybrať správny hosting či ako získať návštevnosť.

Blog môže byť priestorom na vyjadrenie tvojich názorov, ale rovnako aj platformou na sprostredkovanie produktov či služieb. Ide o variabilný priestor, ktorý môžeš využiť na voľnočasové aktivity a rovnako aj ako priestor na biznis. V každom prípade je na začiatok dôležité zvoliť si priestor pre doménu a vytvoriť si platformu, ktorá bude prezentovať teba alebo tvoj biznis. Doménu si môžeš zaregistrovať alebo kúpiť – ak ju budeš kupovať, odporúčame vykonať aj overenie doményAko si založiť úspešný blog? Ktoré sú najdôležitejšie parametre, ktoré pozdvihnú jeho návštevnosť?

Kde založiť blog?

Blog je potrebné založiť prostredníctvom vybraného softvéru. Medzi najobľúbenejšie v súčasnosti patrí Wordpress, ktorý prináša rýchlu a jednoduchú možnosť, ako vytvoriť stránky podľa vlastných predstáv. Dostupné sú rôzne šablóny, ktoré môžeš dopĺňať pluginmi, a tak vytvoriť pekný, úhľadný a pútavý blog. Vedz však, že nech už vytvoríš akýkoľvek blog, bude určite chvíľu trvať, kým jeho návštevnosť začne stúpať a získa si popularitu. Musíš byť preto trpezlivý alebo si zaplatiť kvalitnú (a poriadne drahú) reklamu.


Úspešný blog

Úspešný blog je taký, ktorý má návštevnosť, spätnú väzbu a zarába. Aby tvoj blog mohol poskytovať služby mnohým používateľom, je zároveň dôležitý hosting. Ten zaručuje bezproblémový chod stránky, a pritom nie je finančne náročný. Ak si nevieš vybrať, výrazne ti môže pomôcť porovnanie hostingov, ktoré sa zameriava rovnako na finančnú, ako aj praktickú stránku. Medzi najobľúbenejšie redakčné systémy na tvorbu webstránok patrí Wordpress. Ak si vyberieš na správu obsahu Wordpress, môžeš si porovnať priamo webhostingy určené pre Wordpress.

Blog
Zdroj: Pexels.com

Dôležitá je, samozrejme, aj obsahová stránka. Ak chceš, aby tvoj blog mal značnú sledovanosť, musíš sa zamerať na aktuálne témy a prinášať nový pohľad, fakty a pútavý „rukopis“. Na internete je dnes už toľko informácií, že môže byť celkom náročné zaujať publikum, a tak už na začiatku by si mal siahnuť po téme, ktorá je dostatočne pútavá, dôležitá a perspektívna do budúcna.


Pútavé blogové príspevky

Tvorba zaujímavého obsahu ti teda najviac pomôže k zviditeľneniu aj k širšiemu spektru publika. Príspevky treba písať zrozumiteľne, ľahko a čitateľne. Pritom je však nevyhnutné, aby mali pre čitateľa nejaký zmysel a pridanú hodnotu – či už edukačnú, duševnú, alebo oddychovú. Najlepšie je (ako sme už spomenuli) zvoliť si na začiatku, ktorou cestou sa budeš uberať, a vo vybranej forme vyjadrovania svojich pocitov a myšlienok sa zdokonaľovať.

Blog
Zdroj: Pexels.com

Blog môže slúžiť aj ako skvelá forma zárobku. Napríklad formou propagácie príspevkov, poskytnutia reklamného priestoru či influencer marketingu. Dôležité však je príspevky vždy orientovať na pridanú hodnotu a blog viesť so zreteľom na potreby čitateľov. Blogy, ktoré čitateľ na prvý pohľad dokáže rozoznať ako predajné, nie sú také úspešné, pretože ľudia sú citliví na akúkoľvek formu cielenej reklamy.

Domov
Zdieľať
Diskusia