Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2021, 12:19
Čas čítania 1:10
Daniel Mikolášik

VIDEO: Slovenský policajt brutálne zbil mladíka na zemi. Uštedril mu rany päsťou, kopance a postavil sa mu na brucho

VIDEO: Slovenský policajt brutálne zbil mladíka na zemi. Uštedril mu rany päsťou, kopance a postavil sa mu na brucho
Zdroj: Policie Slovenské republiky
NEWS
Uložiť Uložené

Bolo to neprimerané, reaguje policajný prezident. Kovařík však dodáva, že veci nikdy nie sú len čierno-biele, a vysvetľuje okolnosti zásahu.

V meste Stará Turá v okrese Nové Mesto nad Váhom vraj nedávno došlo k neadekvátnemu zásahu polície, ktorý pobúril slovenskú verejnosť. Agresívne pôsobiace správanie policajta totiž niekto zdokumentoval a video zverejnil na sociálnych sieťach.

Zábery ukazujú, ako policajt počas zásahu bije neznámeho muža, ktorý sa takmer ani nebráni. Niekoľkokrát ho udrie, uštedrí mu kopance či dokonca počas toho, ako muž leží na zemi, sa mu nohou postaví na brucho. Keď mladík vstane a dá sa na odchod, policajt ho stihne ešte celou silou štyrikrát udrieť do brucha. „Ešte?“ opýtal sa pri odchode zbitého muža.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Tomek (@igor_zabak)

Podľa policajného prezidenta bol zásah neprimeraný

Video pobúrilo používateľov sociálnych sietí, ktorí odsúdili policajnú brutalitu. Kontext a dôvody zásahu však boli neznáme. Oslovili sme preto Krajské riaditeľstvo PZ v Trenčíne, ako aj šíriteľa záberov. Medzičasom sa na facebookovej stránke Polícia SR objavilo stanovisko samotného policajného prezidenta Petra Kovaříka.

Odporúčané
REPORTÁŽ: Ako v noci policajti kontrolujú zákaz vychádzania? REPORTÁŽ: Ako v noci policajti kontrolujú zákaz vychádzania? 12. marca 2021, 14:30

Podľa jeho slov citlivo vníma zverejnené zábery aj oprávnenosť vyjadrení verejnosti na sociálnych sieťach. Dodáva však, že veci nikdy nie sú čierno-biele. „Pracovníci OD Tesco sa viackrát sťažovali a žiadali o vyriešenie situácie, keďže v okolí sa zdržiavajú bezdomovci, robia veľký neporiadok a ľudia sa sťažujú a vyjadrujú obavy,“ píše sa v stanovisku.

„Policajné hliadky v týchto miestach preto častejšie vykonávajú kontrolu. Incidentu predchádzalo nahlásenie krádeže alkoholu bezdomovcom. Podľa informácií, ktoré mám, sa zásah policajta skutočne javí ako neprimeraný. Pri riešení vzniknutej situácie osoba, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania, opakovane odmietla uposlúchnuť výzvu na opustenie priestoru, bola agresívna, vyhrážala sa policajtovi zabitím jeho rodiny,“ hovorí Kovařík.

Tieto okolnosti budú podľa policajného prezidenta predmetom vyšetrovania Úradu inšpekčnej služby MV SR. Zároveň dodáva, že odsudzuje neadekvátny prístup ktoréhokoľvek policajta. „Súčasne je dôležité pozrieť sa na vec zo všetkých strán, vyhodnotiť okolnosti a potom vyvodiť aj zodpovednosť,“ uzavrel Kovařík.

Domov
Zdieľať
Diskusia