Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2021, 18:28
Čas čítania 1:10
Lukáš Čelka

Viliam, ktorý zmizol na mieste spájanom s brutálnou vraždou v Martine, bol nezvestný viac než dva mesiace. Našli ho mŕtveho

NEWS
Uložiť Uložené

Informovala o tom dnes HAKA na svojom Facebooku.

Oprava 16.4. 14:49 - V pôvodnom článku sme uviedli nesprávnu informáciu, že Viliam zmizol v deň, kedy NAKA zadržala Ruda a Milana. Pravdou však je, že Viliam zmizol v deň, keď sa dozvedel z médií, že Ruda vzala polícia. Za chybu sa ospravedlňujeme.  

Ešte v januári sme ťa informovali o beštiálnej vražde, ktorá sa odohrala v kryte civilnej ochrany v Martine. Zo skutku boli v tom čase obvinení dvaja miestni mladíci: Rudo a Milan. Polícia vtedy vo svojom stanovisku uviedla, že jeden z vrahov chcel „len zistiť, aký je to pocit zabiť človeka“.

Odporúčané
Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát Mladíci zavraždili človeka, lebo si chceli skúsiť, aký je to pocit poslať niekoho na druhý svet. O mesiac nato zmizol ich kamarát 1. marca 2021, 9:34

Po necelom mesiaci od brutálneho činu sa v okolí toho istého krytu stratil ďalší mladý človek. Viliam podľa slov jeho otčima zmizol 9. februára, v deň keď sa dozvedel, že NAKA zobrala Ruda a Milana a obvinila ich z úkladnej vraždy. Viliam sa s obvineným Rudom poznal a v minulosti dokonca aj kamarátil.

Telo nebohého Viliama vyplavila ešte 2. apríla rieka Turiec pri obci Lipovec v Martinskom okrese. V tom čase sa Viliamova sestra vyjadrila, že pravdepodobne nepôjde o jej brata, keďže nebohý mal pri sebe ruksak, ktorý Viliamovi nepatril. Pitva však ukázala niečo iné.

Dnes prostredníctvom facebookovej stránky Martinský Rínok jeho rodina oznámila, že skutočne išlo o telo ich Viliama. „S veľkým zármutkom a bolesťou v srdci vám oznamujeme, že sa dnešným dňom ukončuje pátranie po mojom bratovi Viliamovi, ktorý nás nešťastnou nehodou opustil dňa 10. 2. 2021," stálo v príspevku, pod ktorým bola podpísaná Viliamova sestra.

Rodina dnes už nebohého Viliama po ňom pátrala viac než dva mesiace. Počas celého tohto času odmietala, že by chlapec mohol mať niečo spoločné s vraždou. „Viliam je síce tvrdohlavý a neústupčivý, ale je aj veľmi citlivý. Za ten mesiac od vraždy nás viackrát navštívil a určite by sa na ňom prejavilo, ak by niečo nebolo v poriadku,“ povedal nám Viliamov otčim Milan ešte v marci.

Domov
Zdieľať
Diskusia