Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. marca 2021, 11:18
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová

Zabudni na blokovacie papuče, po novom bude platiť objektívna zodpovednosť. Ako to bude vyzerať v praxi?

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Žiadne naťahovačky s papučami a zbytočná strata času. Pokuta ti príde rovno domov.

Zabudni na papuče, tie poputujú do šrotu. Nový systém kontroly parkovania a prípadné pokuty budú fungovať jednoduchšie a bez zbytočnej straty času pre hliadku, informuje Televízia Markíza. Prechod na tzv. objektívnu zodpovednosť už schválila vláda, budúci týždeň by mohol prejsť aj parlamentom.

Auto si odfotia

Donedávna to bolo zložité: ak si zle zaparkoval, našiel si si na aute „pozdrav“ v podobe blokovacej pokuty. Musel si znovu privolať hliadku a zaplatiť pokutu, aby ti auto odblokovali. Zmena v kontrolách parkovania však uľahčí mestským policajtom prácu.

Po novom by si policajti jednoducho len zle zaparkované auto odfotili. Cieľom je zefektívniť prácu policajtov, ušetriť im čas a zároveň je oveľa jednoduchšie nechať človeka, ktorý zle zaparkoval, čím skôr z miesta odísť. Sankcii sa však nevyhne, príde mu domov poštou.

Odporúčané
Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepšia než všetky jeho scény v Suicide Squad dokopy Jokerova scéna v Justice League: Snyder Cut je lepšia než všetky jeho scény v Suicide Squad dokopy 21. marca 2021, 7:15

Takáto objektívna zodpovednosť pomôže policajtom hlavne pri kontrole parkovacích politík. V hlavnom meste po jej zavedení v každej mestskej časti budú podľa Markízy musieť policajti denne skontrolovať tisíce áut. Pomôcť by im mohli špeciálne kamery alebo monitorovacie vozidlo, v ktorom ľahko skontrolujú, ktoré autá na danom úseku nemajú čo robiť. Nielenže takto skontrolujú viac áut, no zvýši to aj výnosy z pokút. Tie poputujú do obecného rozpočtu.

Domov
Zdieľať
Diskusia