Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2021, 12:18
Čas čítania 0:58
Lukáš Čelka

Predčasné voľby pripúšťa aj Milan Krajniak. Ľuďom sa ospravedlnil, že musia znášať hádky politikov

POLITIKA KOALIČNÁ KRÍZA
Uložiť Uložené

Vyjadril sa tak v relácii o 5 minút 12 na RTVS.

Situácia je natoľko vážna, že začnem dvoma posolstvami pre občanov. Chcem poďakovať všetkým občanom, nakoľko to vyzerá, že sa nám podarilo prelomiť covidovú krivku a to hlavne vďaka nim. Situácia sa aspoň trochu zlepšuje. Chcel by som sa im zároveň ospravedlniť, že v takejto dobe musia znášať hádky politikov vo vláde," povedal Milan Krajniak (Sme rodina) v úvode relácie O 5 minút 12.

Odporúčané
Remišová: Buď odídu Sulík aj Matovič z vlády, alebo budú predčasné voľby, iné východisko nie je Remišová: Buď odídu Sulík aj Matovič z vlády, alebo budú predčasné voľby, iné východisko nie je 14. marca 2021, 11:10

Hoci dúfa, že dôjde k dohode medzi Sulíkom a Matovičom pripúšťa, že môže prísť k predčasným voľbám. Tvrdí, že oficiálne vyjadrenie ku koaličnej kríze od hnutia Sme Rodina príde potom, ako zajtra o 11:00 vyjadrí svoj postoj a podmienky strana SaS. „Nebránime sa rekonštrukcii vlády, ale musí prebehnúť po dohode všetkých partnerov. Ak sa oni dohodnú, my to budeme pravdepodobne rešpektovať," dodal Krajniak.

Viera Leščáková (Za ľudí) tvrdí, že problémom je, že dve strany v koalícii chápu pojem sebareflexia a lídri ďalších dvoch nie. „Sme v najťažšej kríze, v ktorej nemôžeme takýmto spôsobom zaťažovať našimi spormi občanov. Naozaj by takto nemali stáť veci, ako stoja," dodala Leščáková s tým, že dnes večer bude zasadať predsedníctvo strany Za ľudí, na ktorom sa dohodnú na ďalšom postupe.

Zopakovala tiež postoj šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej, ktorá dnes povedala, že aktuálna situácia v koalícii sa dostala do takého štádia, že buď odídu z vlády Richard Sulík aj Igor Matovič, alebo budú predčasné voľby. „Prosím všetkých lídrov strán, aby prišli na koaličné rokovania s väčšou pokorou a menšími egami,“ dodala. Možný odchod ďalších poslancov z poslaneckého klubu Za ľudí po nesplnení požiadaviek strany nevyvrátila.

Domov
Zdieľať
Diskusia