Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. marca 2021, 22:40
Čas čítania 0:43
Dominik Vetrák

Andy Serkis sa celé hodiny pohyboval po štyroch, aby sa vžil do kože Gluma. Prípravu na rolu bral veľmi vážne

Andy Serkis sa celé hodiny pohyboval po štyroch, aby sa vžil do kože Gluma. Prípravu na rolu bral veľmi vážne
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV
Uložiť Uložené

Andy Serkis spomína na to, akú náročnú prípravu zvolil pred stvárnením jednej z najikonickejších filmových postáv.

Andy Serkis nedávno poskytol rozhovor pre The Guardian a okrem iného tam prezradil aj zaujímavosť z natáčania Pána prsteňov. Serkis tam hral Golluma (Glum/Gloch) v troch dieloch a následne aj v Hobitovi. Množstvo ľudí doteraz nevie, že šlo o skutočného herca v motion capture obleku, ktorý snímal jeho pohyby a mimiku tak, aby neskôr mohol vzniknúť Glum v počítačoch. 

Serkis neskôr hral ďalšie netradičné postavy, ako napríklad King Konga či Caesara v trilógii o Planéte opíc. Glum bol však prvou takouto postavou a Serkis spomína, ako sa na rolu pripravoval.

Odporúčané
Tomáš Roller: Jeden vývojár nahodil Crysis 2 na torrenty a nepremenoval ho. Spôsobil tak revolúciu v hernom priemysle (Rozhovor) Tomáš Roller: Jeden vývojár nahodil Crysis 2 na torrenty a nepremenoval ho. Spôsobil tak revolúciu v hernom priemysle (Rozhovor) 7. marca 2021, 14:30

„Niekoľko hodín som chodil po štyroch ešte aj mimo natáčania. Chodil som tak na prechádzky alebo sa tak pohyboval v interiéri. Keď som natrafil na ľudí, tvrdil som im, že na zemi hľadám niečo, čo mi tam spadlo.“

Domov
Zdieľať
Diskusia