Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Štatistický úrad. 
6. marca 2021, 13:28
Čas čítania 0:31
Sponzorovaný obsah

Každý Slovák musí odpovedať na tieto otázky. Vieš, o čo ide?

REFRESHER VIDEO
Uložiť Uložené

Na Slovensku prebieha jedna z najväčších operácií.

V spolupráci so Štatistickým úradom Slovenskej republiky sme vyrazili zistiť, či mladí Slováci vedia, čo ich čaká v nasledujúcich týždňoch.

Na naše milé prekvapenie väčšina respondentov odpovedala správne, a teda, že ide o elektronické sčítanie obyvateľov Slovenskej republiky. Viacerí ho dokonca majú už úspešne za sebou.

Slovákov sme sa pýtali aj na to, či vedia, na čo slúžia štatistickému úradu otázky typu, ako dochádzaš do práce alebo kde bývaš. Navyše nás zaujímalo, približne koľko minút im trvalo sčítať sa.

Sčítanie obyvateľov prebieha od 15. 2. 2021 do 31. 3. 2021 a každý sa sčíta elektronicky sám. Sčítanie je povinné pre všetkých obyvateľov Slovenskej republiky, ktorí tu majú trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Deti do 18 rokov sčítajú rodičia alebo ich zákonný zástupca.

Sčítaš sa na webovej stránke www.scitanie.sk alebo pomocou mobilnej aplikácie SODB 2021, kde jednoducho klikneš na jednotlivé body v sčítacom formulári.

Domov
Zdieľať
Diskusia