Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2021 o 17:31
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Žiadny útok, ale zlyhanie srdca. Viola Macáková zomrela v dôsledku tukovej embólie, mnohokrát pri Dunaji spadla

NEWS
Uložiť Uložené

Mladú učiteľku angličtiny našli v bratislavskom prístave približne pred rokom.

Violu Macákovú nikto nezabil. Takto znie výsledok vyšetrovania úmrtia mladej modelky či učiteľky angličtiny, aj keď pôvodná verzia hovorila o brutálnom zabití. Na tlačovej konferencii vtedy policajti upozorňovali, že verejnosť nemôžu informovať o detailoch, pretože médiá zrejme pozorne sleduje páchateľ skutku. Opak sa ukázal pravdou.

Informácie, ktoré získala televízia Markíza, hovoria o tom, že Viola Macáková zomrela na zlyhanie srdca v dôsledku tukovej embólie. Mladá žena podľa vyšetrovania mnohokrát spadla, čo spôsobilo embóliu, ale pomliaždilo aj tkanivo na chrbte či nohách. Nepotvrdili sa pôvodné predpoklady o znásilnení, pretože na jej tele sa v rámci vyšetrovania žiadne stopy po sexuálnom násilí nenašli.

Odporúčané
Slovákov znechutila Cibulkovej dovolenka na Maldivách, ktorou sa chváli na Instagrame. Hrdinovia z prvej línie si zaslúžia oddych? Slovákov znechutila Cibulkovej dovolenka na Maldivách, ktorou sa chváli na Instagrame. Hrdinovia z prvej línie si zaslúžia oddych? 25. februára 2021 o 15:16

Odborníci skúmajúci zranenia zosnulej skonštatovali, že si ich s najvyššou pravdepodobnosťou spôsobila sama, keď schádzala do Dunaja, pri pošmyknutí alebo opakovaných pádoch. Keby na ňu niekto útočil, zranenia by boli zakrvácané oveľa viac, ako sa ukázalo pri ich skúmaní.

Vchádzaniu do rieky nasvedčuje jej oblečenie, ktoré bolo po nájdení mokré približne do pol pása. Za nechtami našli odborníci nečistoty, takže sa pred smrťou zosnulá zrejme plazila. Nebola však pod vplyvom žiadnych návykových látok. Závery hovoria, že sa v bratislavskom prístave ani nemala s nikým stretnúť, a tak podľa všetkého konala sama.

Domov
Zdieľať
Diskusia