Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2021, 18:10
Čas čítania 1:00
Daniel Mikolášik

Holý pozemok, holý protest. Ekologickí aktivisti upozorňujú na výrub 60-ročných stromov v Bratislave

NEWS
Uložiť Uložené

Ulica, kedysi plná zelene, sa zmenila na nepoznanie.

O vyrúbaní stromov na Drotárskej ceste v Bratislave sa v posledných dňoch hovorí čoraz viac. Na sociálnych sieťach sa šíria koláže fotografií, na ktorých sa nachádza snímka plná zelene pred výrubom a snímka po výrube. Tá upozorňuje na neohľaduplnosť k prírode niektorých developerov.

Na problém upozornili aj mnohí influenceri a ekologickí aktivisti, medzi nimi aj moderátor a známy greenfluencer Michal Sabo. „Tvár Drotárskej cesty protestom (asi) nezachránime, no mlčaním tiež nie,“ píše v príspevku. 

Odporúčané
V národných parkoch by mal skončiť výrub stromov. Ochranári ho vďaka novele zákona budú môcť zablokovať V národných parkoch by mal skončiť výrub stromov. Ochranári ho vďaka novele zákona budú môcť zablokovať 29. mája 2019, 16:53

Výrub dávajú aktivisti za vinu developerskej spoločnosti Ismont, ktorá na mieste nechala vypíliť 60 ročné stromy. Podľa Denníka E povolila výrub 85 stromov mestská časť Staré Mesto ešte v roku 2018, za predchádzajúceho starostu Radoslava Števčíka (s podporou Smeru). 

Výrubné povolenie dostala pôvodne iná firma – Angkor Wat. Tá neskôr pozemky a developerský projekt odovzdala vlastnícky prepojeným firmám Forest Bernolákovo a Ismont, ktoré spustili výrub a na pozemku chcú stavať luxusné byty. 

 

„Bol som ráno na mieste. Vidieť naživo tie kmene bolo boľavé a cynické zároveň, keďže projekt je v realitnej ponuke ako "zelená oáza pohody". Precíťte vizualizáciu. Zelená oáza zmizla pod pílami. Zmôžeme niečo? Nie,“ napísal Sabo.

Domov
Zdieľať
Diskusia