Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Marián Mauik Biel
15. februára 2021, 20:05
Čas čítania 0:54

Plne funkčnú aplikáciu Nariadenia Automatu nevytvoril štát, ale tvorca meme stránky

Kategória:
Tech
Uložiť Uložené

Bez sponzorov alebo dotácií vytvorili bezplatnú aplikáciu, kde sa ľahko dozvieš, ktoré nariadenia práve platia v tvojom okrese.

Ako sa už v minulosti neraz stalo, aj teraz v technologických riešeniach suplujú štát rôzne súkromné firmy, organizácie alebo jednotlivci. Najnovšie to je aplikácia s prehľadným zobrazením nariadení Covid automatu, ktorú občania mali mať k dispozícii už pri jeho spustení 8. februára.

Nič sa neudialo, tak ju musel na vlastné náklady urobiť tvorca instagramovej meme stránky Zulaboyy.

9. augusta 2020, 12:18 Čas čítania 11:00 Žulaboy: Sú raperi, ktorí ma majú na Instagrame bloknutého, problém sú ich veľké egá (Rozhovor) Žulaboy: Sú raperi, ktorí ma majú na Instagrame bloknutého, problém sú ich veľké egá (Rozhovor)

Aplikácia Nariadenia Automatu je jednoduchý, prehľadný a veľmi dobre optimalizovaný nástroj na zorientovanie sa v spomenutých nariadeniach. Stačí si na úvodnej stránke vybrať okres a zobrazí sa aktuálny stupeň automatu. S ním zároveň počet nových aj celkových nakazených v danom okrese aj kraji. Zhodou okolností, dnes, žiaľ, platí pre celé Slovensko najprísnejší siedmy stupeň.

Dole potom vidíš, ako sa dané nariadenia dotýkajú konkrétne tvojho okresu. Aké pravidlá pri tom ktorom stupni platia pre nosenie rúška, obmedzenie pohybu, reštaurácie, obrady, Taxi alebo ako dlho platí výsledok negatívneho Covid testu.

Covid-19
Zdroj: Andrej Lončík

Pri rozkliknutí každého nariadenia je ešte zoznam konkrétneho nariadenia pre každý stupeň. Napríklad si ľahko pozrieš, že reštaurácie pri stupni 2 môžu podľa Covid automatu usadiť 4 ľudí pri jednom stole s 2-metrovým rozostupom medzi stolmi a podobne.

Aplikácia je pravidelne aktualizovaná a ťahá dáta z oficiálnych štátnych štatistík. Dostupná je od dnešného dňa, zatiaľ len pre platformu Android. Ako podpísaní tvorcovia Andrej Lončík a Milan Ušiak na profile Zulaboyy píšu, všetko robili na svoje náklady a ak sa nájde iOS vývojár ochotný pomôcť, radi urobia aj verziu pre iPhone. Zároveň budú radi za každú podporu cez platformu buymeacoffee.com.  

Domov
Zdieľať
Diskusia