Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2021, 14:36
Čas čítania 0:56
Jakub Paulík

Igor Matovič je proti otváraniu škôl. Obáva sa britskej mutácie koronavírusu

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Premiér nechal o veci rozhodnúť svojich kolegov zo SaS a Za ľudí, ktorých označil za populistov.

Minister školstva Branislav Gröhling včera informoval o postupom otváraní škôl, ktoré začne od 8. februára. Kvôli tomuto kroku sa však podľa členov vlády musí sprísniť Covid automat. Premiér Igor Matovič dnes v Rádiu Expres povedal, že v súčasnej situácii školy otvárať nechcel, no rozhodnutie ponechal na svojich koaličných partneroch.

Keby to malo byť o mne, ja by som to v tejto situácii nerobil. Ja by som sa obával v čase, keď nám výrazne naberá britská mutácia, čokoľvek uvoľňovať,“ vyhlásil. Rokovania o otváraní škôl sa premiér podľa vlastných slov odmietal zúčastňovať. Jeho zámerom je to, aby išlo o rozhodnutie SaS a Za ľudí, ktoré označil za „populistické strany“.

Odporúčané
Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) Treba raňajkovať? Musíš mäso umyť pred varením? A môžeš zjesť jogurt po záruke? Odpovedá odborníčka na výživu (Rozhovor) 3. februára 2021, 14:30

Chcem, aby populistické strany, ktoré chcú viac otvárať v čase, keď pribúda britská mutácia, sa pod to podpísali,“ nešetril kritikou na svojich partnerov z vlády. Postupné otváranie škôl pritom odsúhlasil tím epidemiológov a odborníkov, minister zdravotníctva Marek Krajčí, ale aj všetky koaličné strany vrátane OĽaNO.

Domov
Zdieľať
Diskusia