Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2021, 13:36
Čas čítania 1:06
Jakub Paulík

Školy sa od pondelka otvoria. Učitelia, rodičia aj maturanti však budú potrebovať negatívne testy

POLITIKA BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Školy otvoria svoje brány 8. februára.

Minister školstva Branislav Gröhling na tlačovej konferencii informoval o otváraní škôl od 8. februára. „Keď bude situácia vážna, a možno už aj niekde je, tak Regionálny úrad verejného zdravotníctva môže v danom meste alebo okrese prerušiť vyučovanie,“ povedal Branislav Gröhling. Rozhodovať by sa malo podľa školského semaforu.

Otvoria sa škôlky, školy pre žiakov prvého stupňa a končiace ročníky žiakov na stredných školách. Podľa ministra sa do škôl tiež vrátia žiaci základných umeleckých škôl pre individuálnu výučbu a ďalej sa otvoria aj stredné zdravotnícke školy pre všetky ročníky, školské internáty pre zdravotnícke školy (žiaci však musia bývať po jednom) či jedálne a školské kluby pre deti, ktoré sa vzdelávajú v škole.

Odporúčané
Lockdown potrvá dlhšie, vláda sprísnila Covid automat. Na cestu do práce či prírody bude treba opäť test Lockdown potrvá dlhšie, vláda sprísnila Covid automat. Na cestu do práce či prírody bude treba opäť test 3. februára 2021, 12:01
Domov
Zdieľať
Diskusia