Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. januára 2021, 19:48
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

V hrozivých podmienkach na Sliači funguje množiareň psov. Za rok dokáže majiteľovi zarobiť okolo 30-tisíc eur

NEWS PES
Uložiť Uložené

Iniciatíva Československý kastračný program upozornila na množiareň na Sliači.

Iniciatíva Československý kastračný program upozornila na jednu z mnohých množiarní, ktoré sa za roky vyrojili ako huby po daždi naprieč Slovenskom. Tentokrát na základe anonymného tipu zašli na Sliač, kde si rezervovali šteniatko rasy šicu.

„Na dvore sa nachádzali všemožne zbúchané ,,koterce”, ktoré mali dve poschodia. Vo vrchných kotercoch žili rôzne druhy okrasného vtáctva, v spodných pod nimi psy rasy šicu, šiba inu a špic. Koterce boli špinavé a plné výkalov, provizórne búdky, ako keby vyrobené zo skriniek, nezateplené, rozpadnuté, v jednom koterci sa tlačilo a prosilo o pozornosť 5 špicov,“ komentuje iniciatíva to, čo videli, keď do množiarne v Sliači dorazili.

 

❗️MNOŽIAREŇ BUDE ČOSKORO MNOŽIŤ LEGÁLNE❗️ ❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌❌ Toto sú zábery priamo z množiarne z pivnice aj...

Posted by Československý kastračný program on Thursday, January 28, 2021

Medzitým tam v noci a tme čerstvo porodila jedno zo sučiek. Ľudí z iniciatívy šokovalo, keď na mieste zbadali dokopy viac ako 30 psov, pričom majiteľ množiarne si za šteniatko vypýtal 300 eur. Množiareň vraj deň vopred nechala fiktívne psa začipovať, ale kupujúcim o tom neposkytla žiadny doklad.

Iniciatíva šla na miesto s televíznym štábom, majiteľa konfrontovala, ale ten nemal záujem o spoluprácu. Napokon na miesto privolali políciu, ktorá s nimi počkala na zástupcov Štátnej a veterinárnej a potravinovej správy SR (RVPS). Tým trvalo niekoľko hodín, kým sa vôbec dostavili, ale neurobili takmer žiadne kroky k tomu, aby množiareň zatvorili.

Odporúčané
Po porazení zločinu sa treba poutierať. Soňa z benzínky si vyslúžila rešpekt českej firmy vo vtipnej reklame Po porazení zločinu sa treba poutierať. Soňa z benzínky si vyslúžila rešpekt českej firmy vo vtipnej reklame 29. januára 2021, 12:21

„Inšpektorka RVPS sa vyjadrila, že zvieratá sa nebudú odoberať, nie sú v zlom stave a majiteľ dostal niekolko dní na úpravu podmienok. Na otázku šteniat v ,,šuflíkoch” inšpektorka odpovedala, že to nie sú šuflíky, ale HNIEZDA,“ píše iniciatíva v statuse. Inšpektori tak majiteľovi len nakázali, aby podmienky upravil, pretože množenie ako také nie je na Slovensku zakázané.

Najhoršie na celej situácii je podľa kastračného programu fakt, že majiteľ rovno požiadal RVPS o registráciu chovu a ak splní opatrenia a upraví podmienky, tak mu ju zrejme schvália. Podľa statusu majiteľ psov predáva výkupcom šteňa za minimálne 300 eur, takže pri 10 rodiacich sučkách dvakrát ročne po päť šteniat si dokáže zarobiť možno až 30-tisíc eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia