Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2020, 9:03
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Boris Kollár: Štyria sme vládu zložili a urobím všetko preto, aby sme štyria dovládli

POLITIKA BORIS KOLLÁR
Uložiť Uložené

Boris Kollár tvrdí, že na stretnutí s Veronikou Remišovou a Igorom Matovičom po emotívnom prejave premiéra v rádiu zažehnavali koaličnú krízu bez koaličného partnera Richarda Sulíka.

Igor Matovič vyzval minulý týždeň Richarda Sulíka, aby do Vianoc podal demisiu. Emočné vypätie mu pri tom bolo cítiť aj v hlase.

Ešte v ten večer sa stretli koaliční lídri Igor Matovič, Boris Kollár aj Veronika Remišová, Richarda Sulíka však nezavolali. Potvrdil to v našom rozhovore. Podľa vlastných slov nevedel kedy a ani kde sa stretávali, Veronika Remišová sa s ním síce pokúšala neúspešne spojiť cez WhatsApp, SMSku však nenapísala, aj keď mohla. 

Boris Kollár v rozhovore pre Plus 7 dní potvrdil, že zámerom stretnutia bolo upokojiť situáciu. „Náš zámer bol, pochopiteľne, upokojiť situáciu. Máme ešte veľa práce pred sebou, každá strana niečo ľuďom pred voľbami sľúbila, a to treba tým ľuďom do posledného bodu splniť. Štyria sme túto vládu zložili a urobím všetko pre to, aby sme štyria aj dovládli,“ uviedol predseda parlamentu. 

Dodal tiež, že sa mu zdá, že každý, kto s Igorom Matovičom nesúhlasí, má skôr či neskôr problém. On sám sa však podľa svojich slov snaží s premiérom vydiskutovať si rozpory v názoroch mimo médií a sociálnych sietí. 

Odporúčané
Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) Richard Sulík: Nebudem skákať, ako Igor Matovič píska (Rozhovor) 21. decembra 2020, 17:28

Predseda vlády naviac nazval v rádiu Expres svojho ministra „idiotom“. „Keď je človek pod veľkým tlakom a v emočnom vypätí, že sa rozplače, vtedy povie aj veci, ktoré by inak nepovedal, neberiem to osobne,“ reagoval Richard Sulík v našom rozhovore. Dodal, že sa nechystá odísť dobrovoľne, je však v kompetencii premiéra odvolať ho. Neupresnil, či by v takom prípade zostala Sloboda a Solidarita v koalícii.

Domov
Zdieľať
Diskusia