Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. decembra 2020, 7:12
Čas čítania 1:12
Dominik Vetrák

Koľkokrát by v skutočnosti zomreli Harry a Marv v Sám Doma? Kevinove pasce boli smrtiace a pekelne bolestivé

FILMY A SERIÁLY SÁM DOMA
Uložiť Uložené

Ktoré Kevinove pasce by mali pre zlodejov fatálne následky?

Vianočný čas sa nám spája s mnohými pravidelnými záležitosťami. Jednou z nich sú aj vianočné filmy ako napríklad Die Hard. Rodina si však skôr sadne k Sám Doma. Kultový príbeh o Kevinovi McCalisterovi, ktorého rodina zabudne doma a on sa musí ubrániť dvojici lupičov, počas vianočného obdobia patrí k najsledovanejším filmom sveta. 

Nikto sa nemôže čudovať. Macaulay Culkin je v role malého Kevina na zožratie, snímka má skvelé posolstvo a v prvom rade je nesmierne zábavná. Sledovať trampoty mokrých banditov a ich neúspešné pokusy dostať sa do „baráku“ nás neomrzí asi nikdy. 

Odporúčané
10 najočakávanejších hororov roka 2021 10 najočakávanejších hororov roka 2021 20. decembra 2020, 16:30

Avšak, čím sme starší, tým je náročnejšie pozerať sa na to, ako sa Harry a Marv pomaly, ale isto dostávajú k čoraz horším zraneniam. Bolesť prežívame priamo s nimi, častokrát nás ich smola slušne pobaví, no netreba zabúdať na to, že je to len film. V skutočnom živote by sa lupiči zrejme nepostavili už po prvom zletení zo schodov. 

Avšak, vo filme ich čaká ešte omnoho viac a horších zranení. Pozastavil si sa už nad tým, aké vážne by v skutočnosti boli a koľko z nich by bolo smrteľných? Niekoľko youtuberov či redaktorov áno, a tak na internete nájdeš množstvo článkov a tipov, koľkokrát by Harry a Marv zomreli. 

Medzi najobľúbenejšie a najlepšie videá patrí rozhodne analýza od Screen Junkies, ktorí prvý a druhý film konzultovali s doktorom Adamom Friedlanderom. Ten prišiel na to, že Harry by na následky svojich zranení v oboch filmoch zomrel 9-krát a Marv dokonca 14-krát. Dokopy by ich tak Kevin zabil 21-krát, pričom ďalšie dve zabitia by si pravdepodobne pripísal Kevinov postarší priateľ z jednotky, ktorý lupičov ovalí lopatou po hlave. 

Odporúčané
Vianočná filmová anketa v slovenských uliciach: Rozprávky si nejdem, radšej pozerám Smrtonosnú zbraň Vianočná filmová anketa v slovenských uliciach: Rozprávky si nejdem, radšej pozerám Smrtonosnú zbraň 25. decembra 2022, 14:35

Zraneniam našich lupičov sa venujú aj ďalšie videá. Nižšie sa môžeš pozrieť na rozhovory s viacerými lekármi a sestričkami, ktorí ti bližšie vysvetlia, aké zranenia by zrejme pramenili zo všetkých tých pascí a úrazov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia