Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 19:09
Čas čítania 0:30
Viktor Kniš

Predvianočný prieskum Focusu: Sulík predbehol Matoviča, kraľuje Pellegriniho Hlas. Boris Kollár sa výrazne prepadá

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Najnovší prieskum Focusu pre televíziu Markíza ukázal zásadnú zmenu v porovnaní s novembrovými výsledkami.

Podľa najnovšieho prieskumu Focusu pre TV Markíza by v parlamentných voľbách zvíťazila strana HLAS-SD Petra Pellegriniho s necelými 21 %. Prvýkrát od februárových volieb sa na druhé miesto prebojovala strana Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka so ziskom skoro 16 %.

Hnutie OĽaNO predsedu vlády Igora Matoviča preferencie dlhodobo stráca, podľa aktuálneho prieskumu má len 11 %. Podľa prieskumu Focusu realizovaného na reprezentantívnej výberovkej vzorke 1000 respondentov by sa víťazný politický subjekt umiestnil až na treťom mieste. 

Agentúra Focus realizovala prieskum v dňoch 8.12. - 14.12.2020.

Odporúčané
VIANOČNÝ LOCKDOWN: Do obchodu len po základné potreby, no otvorené zostávajú kostoly aj vleky. Zákaz vychádzania má veľa výnimiek VIANOČNÝ LOCKDOWN: Do obchodu len po základné potreby, no otvorené zostávajú kostoly aj vleky. Zákaz vychádzania má veľa výnimiek 16. decembra 2020, 16:32

Nasledujú opoztičné strany Smer-SD Roberta Fica a extrémistická ĽSNS. Na šiestom miestne by sa umiestnila mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko.

Domov
Zdieľať
Diskusia