Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2020, 14:30
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

Plán očkovania je schválený. Štát chystá vakcinačné centrum v každom okrese a registráciu cez internet

NEWS OČKOVANIE SLOVENSKO VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Onedlho nás čaká jedna z najnáročnejších logistických operácií v slovenskej histórii.

Vláda schválila návrh Národnej stratégie očkovania proti ochoreniu Covid-19, ktorý predložilo ministerstvo zdravotníctva. Opisuje sa v nej, ako, kedy a kde budeme na Slovensku očkovať jednotlivé skupiny obyvateľstva.

Vláda zatiaľ stratégiu schválila s pripomienkami, ktoré postupne ministerstvo zapracuje po prerokovaní na zasadnutí Konzília odborníkov.

Najskôr sa budú očkovať zdravotníci, policajti či hasiči, ale aj zamestnanci domovov sociálnych služieb a pracovníci v kritickej infraštruktúre. Tieto skupiny považuje ministerstvo zdravotníctva za najrizikovejšie.

Štát plánuje proti Covid-19 zaočkovať 3,3 milióna Slovákov. Na vakcínu sa zaregistruješ cez internet a dostaneš aj SMS
Zdroj: Ministerstvo zdravotníctva

V druhej vlne očkovania sa dostanú na rad seniori nad 65 rokov aj chronicky chorí pacienti. V tejto vlne dostanú očkovanie ľudia nad 65 rokov vo všeobecnosti, ale aj onkologickí pacienti, pacienti v domovoch sociálnych služieb či imobilní alebo dialyzovaní pacienti.

Predposledná vlna bude zahŕňať učiteľov, marginalizované rómske komunity, ľudí bez domov aj azylantov. Medzi týmito ľuďmi existuje predpoklad na vysoké riziko šírenia ochorenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia