Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Karloff. 
15. decembra 2020, 14:14
Čas čítania 1:17
Sponzorovaný obsah

Punč a varené víno ťa už nebavia? Vyskúšaj tieto originálne teplé nápoje

GASTRO TATRATEA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Uži si domácu pohodu s teplými drinkami, ktoré pripravíš za pár minút.

V tomto období by sa už dávno rozliehala mestom vôňa vareného vína a punču, no tento rok musíme prežiť bez vianočných trhov. Naše obľúbené podniky sú zatvorené a teplé útočisko s pohárom nejakého vianočného drinku musíme hľadať jedine doma.

Všetci už dobre viete, ako sa robí punč či varené víno, no čo takto si domácu pohodu spríjemniť hrejivými drinkami, ktoré ešte nepoznáš? Spolu s TATRATEA sme si pre teba pripravili niekoľko zaujímavých alkoholických nápojov, ktoré si ľahko pripravíš aj doma. 

Tradičná Frndžalica ako v zbojníckej kolibe

Do hrnčeka si priprav 100 ml horúceho zázvorového čaju s trochou citrónovej šťavy. Na vrch polož plátok citróna, kocku cukru a drievko škorice. Opatrne nalej 40 ml TATRATEA 52 % Originál. Ten by mal zostať vo vrchnej časti drinku, takže je možné pre efekt drink zapáliť, ak si trúfaš. Drink však treba zhasnúť včas, aby ti v ňom zostalo aspoň trochu alkoholu. Plameň zhasni tak, že hrnček zakryješ tanierikom, určite nie fúkaním!

tatratea, nápoje, nápoj, teplý nápoj, nápoj s tatratea, tatratea fľaška, vianoce
Zdroj: Tatratea

Jednoduchý, ale povzbudivý

V hrnčeku, ktorý budeš zohrievať, si priprav 40 ml zázvorového čaju. Pridaj k nemu 80 ml brusnicového džúsu, 40 ml TATRATEA 62 % Lesné ovocie a 15 ml pomarančového sirupu a rôzne druhy vianočných korenín. Všetko spolu premiešaj, nechaj zohriať no pozor, nápoj nepreváraj. Následne už len stačí preliať do hrnčeka a vychutnávať. 

tatratea, nápoje, nápoj, teplý nápoj, nápoj s tatratea, tatratea fľaška, vianoce
Zdroj: TATRATEA

Vianočný, no nie je to punč

Do hrnčeka si nalej 80 ml hroznového džúsu, zmiešaj s troškou javorového sirupu, šťavou z polovice citróna a pridaj 40 ml TATRATEA 67 % Jablko a Hruška. Potom už stačí len premiešať, zohriať a preliať do hrnčeka, z ktorého sa bude vianočný nápoj podávať. 

tatratea, nápoje, nápoj, teplý nápoj, nápoj s tatratea, tatratea fľaška, vianoce
Zdroj: Tatratea

Sladký a omamný

Do pohára nalej 100 ml uvareného kamilkového čaju osladeného s medom. Pridaj ešte 50 ml horúcej vody, 40 ml TATRATEA 47 % Kvetový. Priprav si plátok citróna, do ktorého napichaj klinčeky a následne ho polož do pohára. Všetko jemne v pohári premiešaj a drink sa môže podávať! Ideálne samozrejme, ešte kým je teplý.

tatratea, nápoje, nápoj, teplý nápoj, nápoj s tatratea, tatratea fľaška, vianoce
Zdroj: Tatratea

Tak čo, plánuješ niektorý z týchto teplých drinkov ochutnať? Ak máš recept na nejaký svoj, pokojne sa oň podeľ v komentároch. A nezabudni, pi s rozumom až od 18 rokov aj doma.

Domov
Zdieľať
Diskusia