Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 12:04
Čas čítania 1:49
Viktor Kniš

Pellegrini bráni Roberta Fica: Ak pil kolu s Haščákom, to je to najmenej. S oligarchom z Penty sa v minulosti stretol aj Sulík

NEWS PETER PELLEGRINI RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini tvrdí, že zásah NAKA v sídle Penty bol neprimeraný a zastával sa Roberta Fica, ktorý sa údajne stretol s Jaroslavom Haščákom.

Minister hospodárstva Richard Sulík v TA3 skonštatoval, že sa približne v roku 2010 stretol s oligarchom Jaroslavom Haščákom, riešili vraj všeobecné politické záležitosti. Sulík považuje stretnutie za chybu a hovorí tiež, že malo ísť o diskrétnu schôdzku, Haščákov partner Eduard Maták ju však medializoval.

Odporúčané
Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó Na ministerstve vnútra malo byť tajné stretnutie Kaliňák–Bödör–Gašpar. Riešili diskreditáciu Matoviča pred voľbami, vypovedal Makó 4. decembra 2020, 10:18

Pellegrini: Ak Fico pil kolu s Haščákom, to je to najmenej

Peter Pellegrini reagoval, že nevidí problém v tom, keď sa politici stretávajú s vplyvnými osobami. „Veď pán Haščák vlastní tretinu zdravotníctva,” vyhlásil Pellegrini s tým, že nikto nemôže vedieť, či bude dotyčná osoba o niekoľko rokov kriminalizovaná.


Richard Sulík sa v minulosti stretol aj s Marianom Kočnerom, ktorý si ho pri tomto stretnutí nahral.

Peter Pellegrini aj Richard Sulík hodnotili v diskusnej relácii aj zásah Národnej kriminálnej agentúry v sídle Penty v DigitalParku. Predseda strany HLAS-SD povedal, že išlo opäť o prehnanú demonštráciu sily a môže prísť deň, kedy niektorých zadržaných prepustia a budú žalovať štát.

Aj Richard Sulík pripustil, že sa mu niektoré zásahy v posledných týždňoch zdali prehnané, myslí si však, že politikom neprináleží hodnotiť to a je lepšie, keď sa to deje takto, ako keby nemala polícia konať vôbec.

Narážal tým na stav prokuratúry a polície počas vlád Smeru Roberta Fica. Podľa Petra Pellegriniho však podobné stretnutia nemusia byť automaticky problémom a rovnako podľa ex-premiéra nie je problémom ani to, že sa Robert Fico mohol stretnúť s Jaroslavom Haščákom. „Ak pil kolu s Haščákom, to je to najmenej,“ vyhlásil šéf strany HLAS-SD. 

Kauza Gorila
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Fico a kauza Gorila

Dôvodom zadržania Jaroslava Haščáka je kauza Gorila. Týka sa spôsobu, akým sa finančník k nahrávke dostal. Konkrétne ho obvinili z toho, že mu mal bývalý riaditeľ kontrarozviedky SIS Ľubomír Arpáš odovzdať nahrávku z bytu na Vazovovej ulici za sumu necelých 200-tisíc eur. 

Odporúčané
Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána Pellegrini si predvolebnú návštevu Moskvy v roku 2020 vybavil cez Orbána 19. marca 2024, 12:30

Na nahrávke je okrem iného počuť aj hlas podobný Robertovi Ficovi, ako si pýta „obyčajnú Colu“.  Šéf Smeru a Jaroslav Haščák sa podľa prepisov aj zvukovej nahrávky, ktorej autenticita zatiaľ nebola potvrdená, údajne bavili o politike aj o zdravotníctve.

Robert Fico reagoval počas uplynulého týždňa na zadržanie Haščáka podobne ako v minulosti na kauzu Gorila: „Ak je Gorila pravdivá, vôbec ma nezaujíma, že Haščák dal niekomu peniaze, aby si spis kúpil. Mňa zaujíma, koľko ukradli pri privatizácii a ako si to tam za druhej Dzurindovej vlády delili,“ vyhlásil Fico, ktorý dlhodobo zľahčuje svoju možnú účasť v byte na Vazovovej, kde nahrávka Gorila vznikla. Podľa neho je kauza Gorila aj kauzou Richarda Sulíka. 

Fico nechcel pripustiť, že by sa kauza Gorila týkala strany Smer. Haščák o ňom vraj môže polícii povedať len to, či pil diétnu alebo normálnu Coca-colu.

A čo povie, že či to bola diétna kola alebo normálna kola, neviem teraz, že čo máte na mysli,”odpovedal Robert Fico so smiechom na otázku redaktora Aktualít, či sa nebojí, že Jaroslav Haščák bude o ňom vypovedať.

Odporúčané
Robert Fico: Haščák o mne môže polícii povedať len to, či to bola normálna alebo diétna kola Robert Fico: Haščák o mne môže polícii povedať len to, či to bola normálna alebo diétna kola 2. decembra 2020, 11:49
Domov
Zdieľať
Diskusia