Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. novembra 2020, 17:46
Čas čítania 1:21
Viktor Kniš

Ficova priateľka nevysvetlila, kto jej kúpil auto za 45-tisíc. Udajné prespávanie v milionárskom komplexe zapiera napriek fotkám

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Paparazzi fotografi v októbri Fica a Szalayovú odfotili pri spoločnom stole neďaleko komplexu Riverpark.

Paparazzi fotografovia Plus 7 dní ešte v septembri 2020 zistili, že priateľka Roberta Fica podľa všetkého býva v komplexe River Parku, kde by si zo svojho platu nemohla dovoliť ani prenájom. 

Kalkulačka nepustí

Portál niekoľko dní sledoval dianie pri vchode pre rezidentov, odkiaľ Katarína Szalayová každý deň vychádzala a aj sa tam vracala. Plus 7 dní píše, že si dvere otvára špeciálnou kartou. Pri odchode z komplexu vysypávala smeti a niesla so sebou aj veci, ktoré majú ľudia bežne doma. 

Prenájmy bytov v komplexe River Park sa pohybujú od 700 eur až po viac ako 4-tisíc eur za mesiac, cena bytov na predaj prevyšuje miliónovú sumu. 

Katarína Szalayová je momentálne čakateľka na prokuratúre a jej plat je približne 600 eur. Napriek tomu sa vozí v novom aute Volkswagen Arteon za asi 45-tisíc eur. 

Ficova priateľka musí ako čakateľka dokazovať generálnej prokuratúre svoj príjem. Podľa zistení Denníka N však v majetkovom priznaní neuviedla, že by užívala byt v Riverparku. „Pokiaľ ide o užívanie nehnuteľnosti v River Parku, uviedla, že žiadne bytové priestory nevlastní a nemá v nájme. Príležitostné ubytovanie v hotelových zariadeniach nie je predmetom majetkového priznania,“ odkázala prokuratúra Denníku N. 

Odporúčané
Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú Ak sa N. Bödör vo väzbe zlomí, Fico môže mať veľký problém, pozná jeho najslabšie miesto. Tieto prepojenia to naznačujú 24. augusta 2020, 17:06

Auto jej údajne kúpila mama, Denník N to vyvrátil

„Ja nežijem so žiadnym Robertom Ficom,“ vyhlásila v minulosti. Podľa Denníka N v tom čase prespávala v hoteli Hilton, podobne, ako šéf Smeru. Paparazzi fotografi v októbri Fica a Szalayovú odfotili pri spoločnom stole neďaleko komplexu Riverpark. 

Denník N Szalayovú oslovil pred niekoľkými mesiacmi pri rannom príchode do práce na prokuratúru. Tvrdila, že drahé auto, na ktoré si pravdepodobne nemala ako zarobiť, nepatrí jej. Podľa prokuratúry v majetkovom priznaní uviedla, že patrí jej mame. „Právna čakateľka Katarína Szalayová na základe výzvy generálnej prokuratúry podala vyjadrenie, v ktorom uviedla, že vlastníčkou osobného motorového vozidla značky Volkswagen Arteon je jej matka, túto skutočnosť preukázala,“ povedala hovorkyňa prokuratúry Jana Tökölyová pre Denník N.

Ten zároveň zistil, že jej matka by si s jej platom opatrovateľky v Rakúsku mohla dovoliť také auto len veľmi ťažko. Generálna prokuratúra tieto zistenia za problém nepovažuje, Szalayovú ďalej preverovať nebude a Denníku N odporučila, aby sa prípadne obrátil na políciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia