Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2020, 17:38
Čas čítania 1:13
Tímea Krauszová

Aktivisti chcú okamžite zastaviť výstavbu v Demänovskej doline. Chcú ochrániť slovenskú prírodu pred premenou na betónové mesto

NEWS PETÍCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rozsiahle lesné plochy sa podľa aktivistov menia na krajinu holorubov, stavenísk, ciest a zjazdoviek.

Občianske združenie Pre Dolinu zverejnilo petíciu za okamžité zastavenie výstavby a reguláciu dopravy v Demänovskej doline. Spolu s nimi vyzývajú ľudí o podporu aj zástupcovia ďalších iniciatív na ochranu životného prostredia ako sú My sme les či Asociácia prírodného turizmu. Na ministrov dopravy a životného prostredia, predsedníčku Žilinského samosprávneho kraja a poslancov Liptovského Mikuláša a obce Demänovská dolina majú dve požiadavky.

Odporúčané
„Kradol som a predával z domu, čo sa len dalo,“ hovorí bývalý narkoman Martin o živote s drogami (Rozhovor) „Kradol som a predával z domu, čo sa len dalo,“ hovorí bývalý narkoman Martin o živote s drogami (Rozhovor) 18. novembra 2020, 12:37

Nemôžu sa pozerať na ničenie prírody

„Ako obyvatelia Liptova a ľudia, ktorým dolina prirástla k srdcu, sme sa viac nemohli pozerať, ako si v Demänovskej doline devastujeme cennú krajinu, unikátny jaskynný systém, ohrozujeme podzemné vody, ktoré sami pijeme, a hlukom neutíchajúcej premávky prehlušujeme zvuky prírody. Áno, Demänovská dolina má byť miestom pre turistu či lyžiara, ale betónové mesto tu nemá miesto,“ zhodnotil predseda OZ pre Dolinu Pavel Herich.

Domov
Zdieľať
Diskusia