Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Wolt.
25. novembra 2020, 13:58
Čas čítania 4:33

Týchto 15 reštaurácií z Woltu v Bratislave, Trnave a Košiciach musíš vyskúšať

GASTRO WOLT
Uložiť Uložené

Potrebuješ vybaviť rýchly obed, chceš prekvapiť svoju polovičku chutnou večerou alebo sa snažíš stravovať zdravo? Máme pre teba niekoľko tipov.

Chceš pomôcť a zároveň spojiť príjemné s užitočným? Objednaj si zo svojej obľúbenej reštaurácie, to čo máš najradšej. Na budúcnosti gastra na Slovensku záleží aj Woltu, ktorý minimálne do konca novembra bude podporovať prevádzky akciou, v rámci ktorej si stačí objednať s vyzdvihnutím a 100 % sumy zostáva reštaurácii. Taktiež môžeš tiež využiť promokód REFRESHERSK, vďaka ktorému získaš 3-krát základnú dopravu (1,49 eur) zadarmo. 

 
 
Majitelia a prevádzkovatelia reštaurácií sa ocitli na hrane prežitia  a každá jedna objednávka im pomáha udržiavať nielen podnikanie, ale aj zamestnancov. Hlavne spoločnými silami sa tak dokážeme preniesť tez toto náročné obdobie. Vybrali sme niekoľko našich obľúbených podnikov z Bratislavy, Košíc a Trnavy, ktoré sa oplatí vyskúšať.

BRATISLAVA


Mäso od Romana

Roman Kóňa kedysi zakladal Regal Burger a bol pritom, keď sa z neho postupne stala najlepšia sieť burgrární na Slovensku. Neskôr z úspešného podniku odišiel, aby sa vrátil naspäť ku koreňom a mohol si založiť ďalšiu srdcovku: malé remeselné mäsiarstvo a stejkáreň Mäso od Romana.

Za normálnych okolností obsluhuje zákazníkov aj samotný Roman Kóňa, ktorý na počkanie pripraví mäso z pultu v kultovom Josper grile na drevenom uhlí. Teraz si niektoré z týchto pochúťok môžeš aj objednať. Samozrejmosťou je aj brutálny burger s hranolkami od Faency fries.

Basilico

Ak nedáš dopustiť na poctivú neapolskú pizzu, práve Basilico je v Bratislave jedným z lídrov tejto disciplíny. Samozrejmosťou sú klasické talianske ingrediencie, ktoré sa tými našimi nahradiť za žiadnych okolností nedajú.

Jemne pripečené okraje a vláčny stred je presne to, čo tento druh pizze charakterizuje, a tak buď pripravený, že sa buď poriadne zašpiníš, alebo si pomôžeš príborom. Ak však potrebuješ rýchlo vybrať ideálne jedlo na romantickú večeru alebo s kamošmi trávite večer na byte pri filme, ide o ideálnu voľbu. 

Bistro Suvlaki

Autentická grécka kuchyňa z Bistra Suvlaki ťa minimálne na chvíľku dostane do dovolenkovej nálady, keďže v týchto časoch je cestovanie problematickou záležitosťou. Typické pochúťky si môžeš vychutnať aj vo vegetariánskej verzii, mäsožravci však nedajú dopustiť na jahňacie či krevetové alternatívy v pita menu. Ponuka je však naozaj široká a v kombinácii s priateľskými cenami tak ide o podnik, ktorý musíš vyskúšať. Upozorňujeme však, že si ho možno obľúbiš viac, než by bolo zdravé. Bistro Sulvaki je závislosť samá o sebe.  

Jasmin

Ázisjkých reštaurácií s kvalitným jedlom je v hlavnom meste veľmi veľa, keď sa však práve s polovičkou či kamošmi neviete dohodnúť, či si chcete zájsť do Vietnamu alebo Číny, Jasmin sa postará o vás všetkých. Obzvlášť široká ponuka v kombinácií s čerstvými surovinami je presne tým, čo sa dá v domácej kuchyni docieliť len veľmi ťažko. 

The Waffle

Samozrejme, nezabúdame ani na milovníkov sladkých dezertov, ktoré sú však aj plnohodnotnou alternatívou neskorých raňajok či večere. V The Waffle máš na výber aj slané alternatívy, a tak sa nemusíš báť hádok, či budete doma jesť sladké alebo slané. Môžeš zapojiť aj vlastnú kreativitu a nechať sa uniesť vlastnou kombináciou chutných surovín na čerstvo upečenej wafli. 


KOŠICE


Haluškáreň

Metropola východu je zároveň mekkou chutného jedla. Košice ovládli gastro mapu Slovenska v rovnakom čase, ako hlavné mesto, avšak po svojom. Obyvatelia východu nedajú dopustiť aj na tradičné jedlá, ktoré ponúka Haluškáreň, avšak v novom – modernejšom šate. Keďže Wolt doručuje jedlo skutočne za pár minút, nemusíš sa báť, že by ti slané alebo sladké halušky neprišli čerstvé, práve naopak. 

Či už potrebuješ vybaviť rýchly obed v práci, alebo si chceš užiť tento gastro zážitok doma, Haluškáreň bude vždy vhodnou možnosťou. 

La Donuteria

Ešte predtým, ako sa pustíme do pečenia vianočných koláčov, bude chcieť každý z nás „zhrešiť“ bez väčšej námahy. Čerstvé donuty z La Donuteria sú taktiež dobrým nápadom v prípade, že chceš niekoho obdarovať, alebo prejaviť lásku. Všetci vieme, že ide cez žalúdok a s primeranou dávkou cukru je to ešte lepšie. La Donuteria má v ponuke desiatky kombinácii.

Pho Viet

Autentickú nádielku Vietnamu si už aj v Košiciach môžeš vychutnať na viacerých miestach. Horúce Pho Bo, udon nudle či klasické rezance – to všetko v Pho Viet pripravujú tradičnými postupmi. Ak si fanúšikom výrazných ázijských chutí, prípadne chceš vyskúšať niečo nové, toto bude pre teba s veľkou pravdepodobnosťou tá správna cesta. Začať môžeš s niečím jemnejším a postupne sa prepracuješ až ku pochúťkam, ktoré majú k typickému Vietnamu veľmi blízko. 

Taj Mahal

India. Pre mnohých stále skôr experimentálna záležitosť, ktorú si však s veľmi veľkou pravdepodobnosťou okamžite zamiluje každý, kto nedá dopustiť na výrazné chute. Musíš si vybrať pozorne, aby si náhodou neprecenil svoje sily v disciplíne pálivosti, aj tá sa však dá zjemniť vychuteným mangovým kokteilom alebo typickými prílohami. V Taj Mahal vyskúšaj aj klasické indické predjedlá, ktoré síce majú ďaleko od tých našich, veľmi dôveryhodne ťa však priblížia klasickej Indii. 

Republika východu

Republika východu je košická klasika, ktorú môžeš poznať aj vďaka typickým nárečovým názvom jedál. Neprekonateľný jedálny lístok sa teraz presunul na Wolt, kde si môžeš vybrať zo širokej ponuky neskorých raňajok, skorých obedov aj ľahších večerí. 


TRNAVA


Spaghetti Leviathan

Najnovším prírastkom do Wolt rodiny je mesto Trnava, ktoré sa zatiaľ s ponukou rozbieha. Už teraz však môžeš vďaka donáškovej aplikácii zažiť autentické Taliansko vďaka čerstvým špagetám s viac aj menej tradičnými kombináciami. Či už máš rád paradajkové kombinácie alebo jednoducho pripravenú pastu s čestvými ingredienciami, Spaghetti Leviathan nahradia množstvo špinavého riadu a ušetria veľa času. Ohúriš nimi svoju polovičku aj kamošov. 

Rotunda Spiegelsaal

Dať si chutné pivko a k tomu niečo poriadne pod zub je v súčasnej dobe skoro nemožné, avšak aj v domácich pominekach sa môžeš vďaka Rotunda Spiegelsaal a Woltu pokúsiť navodiť si atmosféru podniku. Stačí zavolať pár kamošov a objednať dobrý tatarák alebo burger. 

Patriot

Ak ti aj v týchto časoch chýba gastronomický zážitok, Patriot je správna voľba. V ponuke majú mäsové aj vegetariánske pokrmy pripravené kuchármi, ktorí dokážu bežné suroviny spracovať netradičným spôsobom. 

Shiva

Kulinárske dobrodružstvo v reštaurácii Shiva spočíva v kombinácií kvalitných slovenských surovín s príchuťami a arómou Indie. V prípade, že sa práve necítiš na hlavné jedlo s prílohou, môžeš vyskúšať aj autentické šaláty. Najlepším spoločníkom indickej kuchyne je víno, vďaka ktorému intenzita korení lepšie vyniká, a tak odporúčame mať pripravenú aj dobrú fľašu. 

Regal Burger

Náš výber uzatvárame skoro presne tak, ako sme ho otvorili. Regal Burger je už slovenským fenoménom, ktorý sa za pár rokov rozrástol do obrovských rozmerov. Kvalitné lokálne suroviny v kombinácii s vlastnými omáčkami a pivom sú presne to, na čo nikdy nedáme dopustiť.

 Aj v tomto prípade si na svoje prídu fanúšikovia vegetariánskej kuchyne. V súčasnej dobe majú na výber až tri burgre pre tých, ktorí mäso nejedia, prípadne chcú experimentovať. Okrem typických jedál môžeš vyskúšať aj gyozy, opäť dostupné v dvoch alternatívach. 

Ani po mesiacoch pandémie zatiaľ nevieme, čo presne nás všetkých čaká o týždeň, o dva a už vôbec nie o pol roka. Jedno je však isté – bez dobrého jedla by sme to mali všetci ešte o niečo ťažšie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia