Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. novembra 2020, 14:30
Čas čítania 10:04
Adam Novosad

O panictvo prišiel dvakrát s tou istou babou. Malé dvojičky znásilňovala mama, ale jeden z nich všetko ako 18-ročný zabudol

ZAUJÍMAVOSTI NETFLIX
Uložiť Uložené

Srdcervúci príbeh dvojičiek, ktoré sa stali obeťou sexuálneho zneužívania od vlastnej matky, ale aj jej priateľov či známych umelcov, zvrátila nehoda, po ktorej 18-ročný Alex zabudol na celé detstvo.

Smrť matky Alexa vzala, ale podozrievavý začal byť v momente, keď strata rodiča rozplakala iba jeho, ale jeho identické dvojča Marcus nevyronilo ani slzu.

Až keď bratia spoločne vypratávali osobné veci po matke, Alex prvýkrát pochopil, že o rodinnom príbehu zrejme nevie všetko. S bratom našli v matkinom nočnom stolíku fotografiu, na ktorej boli obaja úplne nahí a z jednej skrinky sa vysypala hromada sexuálnych hračiek. Z nahej fotky im pritom matka odstrihla hlavy.

Odporúčané
Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval Uniesol ju ako 10-ročnú a roky znásilňoval len 15 km od Slovenska. Natascha však dnes vlastní dom, kde ju únosca zneužíval 2. novembra 2020, 9:30

Alex nevedel, čo si má myslieť, pretože po nehode na motocykli stratil ako 18-ročný všetku pamäť.  Nespoznal svoju matku, bydlisko ani kamarátov. Rozoznal len svojho brata.

Ten preňho vytvoril alternatívnu realitu so šťastným detstvom a pozornými rodičmi. O tom, ako ich matka znásilňovala so svojimi priateľmi, radšej pomlčal. A keď vyšlo sexuálne násilie na povrch, v rozhovoroch a vyjadreniach pre zvedavých novinárov vždy vystupoval zdržanlivo. Aj preto je dokument Tell Me Who I Am unikátny. Prvýkrát v ňom totiž odznelo celé svedectvo toho, aké zvrátené veci bratia so svojou matkou zažili.

Zákutia svojej duše sa Marcus rozhodol svojej dvojičke odhaliť až po desiatkach rokov v dokumente Tell Me Who I Am, ktorý si teraz môžeš pozrieť na Netflixe. Srdcervúci príbeh však zrejme nebudeš schopný dopozerať bez toho, aby si nevyronil slzu pre to, aký nespravodlivý život mali v detstve.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako 18-ročný Alex stratil pamäť a nespomenul si na nič zo svojho detstva
  • Kedy sa mu brat Marcus rozhodol zatajiť detstvo plné sexuálneho násilia
  • Prečo Marcus vytvoril bratovi ilúziu o šťastnom detstve plnom lásky
  • Ako sexuálne prebudenie mamy Jill s množstvom mužov smerovalo k pedofílii
  • Kedy sa vlastná matka pozerala na to, ako jej cudzí muži znásilňujú synov
  • Ako matka Jill ponúkala zapožičanie svojich synov priamo v stánku na ulici
  • V akom veku sa Marcus vzpriečil znásilneniu slávnym umelcom
  • Koľko rokov trvalo, kým Marcus bratovi detailne opísal, čo im matka robila
  • Prečo sa dvojičky rozhodli o takej chúlostivej téme natočiť dokumentárny film

Maličké dvojičky celé detstvo znásilňovala vlastná mama s jej kamarátmi. Ako 18-ročný na všetko jeden z nich zabudol
Zdroj: Netflix

V zlomku sekundy zabudnúť na celých 18 rokov života

So svojou identickou dvojičkou mal Alex vždy výnimočné spojenie. To je podľa neho dôvodom toho, že keď mal v roku 1982 ťažkú haváriu na motorke a odrazu sa prebudil na nemocničnom lôžku, nespoznal nikoho okrem brata. „Si to ty, Marcus?“ zaznelo z jeho úst, ale ženu stojacu vedľa svojho súrodenca nespoznal. Bola to pritom jeho vlastná matka Jill.

Marcus si rýchlo uvedomil, čo sa deje. „Môj brat stratil všetku pamäť a dokáže rozpoznať len mňa,“ prebehlo mu mysľou a dostal nápad, ktorý mal zmäteného Alexa vyslobodiť z trápenia, na ktoré vďaka nehode zabudol. Marcus by bol totiž najradšej, keby v nemocničnej izbe nestála jeho matka. Neznášal ju za všetko, čo im spôsobila, objasňuje DigitalSpy.

Spočiatku sa lekárom nechcelo veriť, že Alex pri nehode skutočne stratil všetku pamäť a nevynorí sa mu žiadna spomienka, ktorú za 18 rokov svojho života nazbieral. Od lekárov sa dozvedeli, že keď Alex havaroval, mal síce na hlave prilbu, tá sa mu však pri páde uvoľnila a o zem si tak udrel ničím nechránenú hlavu. Okamžite upadol do kómy a lekári nevedeli odhadnúť, čo s ním bude po prebudení.

Netrúfali si povedať, či si pri páde nepoškodil mozog natoľko, že nebude schopný rozprávať ani premýšľať. Najhoršie scenáre sa síce nenaplnili, no krátko po prebudení reagoval tak, akoby sa mu myseľ vrátila do čias, keď mal 9 rokov a zvedavo spoznával svet okolo seba, spomínal si so slzami v očiach pred kamerou Marcus.

Doma mu brat musel vysvetľovať, kde má posteľ, načo slúžia príbory v kuchyni či to, ako funguje bicykel. Alex postupne zistil, že má dokonca frajerku. Zapáčila sa mu znovu, a ona samotná si až tak jeho diagnózu nepripúšťala, vďaka čomu mohol žartovať, že o panictvo prišiel hneď dvakrát, ale s rovnakou babou, vysvetľuje The Tab.

Obaja chlapci v detstve trpeli dyslexiou, ktorá sa však Alexovi po nehode zázračne stratila, uvádza MamaMia. V škole ich za to šikanovali, ale Marcus videl, že si na takéto nepríjemnosti nepamätá, a tak sa rozhodol, že ho negatívnymi spomienkami nebude zaťažovať.

Zamlčal mu tak viac ako desať rokov sexuálneho zneužívania, znásilňovania a požičiavania malých chlapčenských telíčok pedofilom. „Alex stratil svoju pamäť nechtiac, ja som stratil svoju pamäť dobrovoľne... Bol som voľný, mohol som sa zbaviť všetkých tých vecí, ktoré mi spravila,“ povedal po rokoch pre DigitalSpy.

Mamine sexuálne prebudenie ako predzvesť pedofílie

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 90972 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo Marcus vytvoril bratovi ilúziu o šťastnom detstve plnom lásky
  • Ako sexuálne prebudenie mamy Jill s množstvom mužov smerovalo k pedofílii
  • Kedy sa vlastná matka pozerala na to, ako jej cudzí muži znásilňujú synov
  • Ako matka Jill ponúkala zapožičanie svojich synov priamo v stánku na ulici
  • V akom veku sa Marcus vzpriečil znásilneniu slávnym umelcom
  • Koľko rokov trvalo, kým Marcus bratovi detailne opísal, čo im matka robila
  • Prečo sa dvojičky rozhodli o takej chúlostivej téme natočiť dokumentárny film
Domov
Zdieľať
Diskusia