Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti ANTIK Telecom s.r.o.
13. novembra 2020, 13:05
Čas čítania 1:32
Sponzorovaný obsah

Košická spoločnosť poskytuje internet, ale aj smart riešenia predstavené v parlamente

TECH
Uložiť Uložené

ANTIK Telecom nepatrí k bežným telekomunikačným operátorom.

ANTIK Telecom je telekomunikačný operátor, ktorý neponúka len optický internet či televíziu. Táto košická spoločnosť vytvorila mnohé zaujímavé systémy, s ktorými si sa pravdepodobne stretol aj ty sám. Ich riešenia a produkty využívajú nielen na Slovensku, ale aj v mnohých krajinách po celom svete. Jedným z nich je napríklad aj systém, ktorý ľuďom kontroluje teplotu a rúško pri vstupe do prevádzok alebo kancelárii. 

Ich produkty boli predstavené v parlamente

ANTIK sa svojimi techologickými novinkami zapojil do boja proti koronavírusu. Vytvoril napríklad Health Zone Checkpoint, ktorý využívajú nákupné centrá, verejná doprava, predajne a iné prevádzky. Technológia jednoducho bezdotykovo kontroluje či majú ľudia nasadené rúška a či nemajú zvýšenú teplotu. 

Dokáže samostatne zákazníkov pri vstupe vyhodnotiť ako bezpečné alebo rizikové osoby. V prípade, že niekto nemá správne nasadené rúško, systém ho upozorní, rovnako ako aj na zvýšenú teplotu. Bezpečným osobám dáva hlasový povel na vstup a rizikové si zapamätá a pri ďalšej návšteve ťa na ňu upozorní. 

Medzi ich produktmi, ktoré pomáhajú s dodržiavaním opatrení v boji s koronavírusom, sú aj inteligentné stojany s bezkontaktným dávkovaním dezinfekčného roztoku na ruky, spomínaný Checkpoint a smart kamery s možnosťou merania teploty. Tieto kamerové systémy boli predstavené aj na pôde parlamentu začiatkom septembra.

Predstavenie smart kamery s meraním teploty na pôde parlamentu
Predstavenie smart kamery s meraním teploty na pôde parlamentu Zdroj: ANTIK Telecom s.r.o.

1 Gbit/s optický internet obojsmerne?

ANTIK prináša symetrické pripojenie až do 1 Gbit/s, čo oceníš najmä, keď potrebuješ rýchly prenos - download, ale aj upload. Nevyhnutná vec pri práci z domu, keď využívaš cloudové služby, uploadovanie videí či dokumentov alebo máš video hovory s kolegami. Okrem rýchleho internetu ANTIK ponúka najnovší 4K set-top box za 1€ bez viazanosti a kopec ďalších výhod. Mohla by ťa zaujať ich vianočná ponuka, ktorú nájdeš tu

Rozvíja svet e-mobility na Slovensku

Spoločnosť ANTIK si vďaka rozvoju e-mobility získava stále viac fanúšikov. Zdieľané e-skútre a bicykle sa stávajú súčasťou každodenného života, zatiaľ prevažne v Košiciach. Postupne pribúdajú stovky nabíjacích staníc s otvoreným využívaním aj pre iné prostriedky. V pláne je poskytovanie stoviek nabíjacích staníc tiež pre súkromné elektrické kolobežky, bicykle, motorky alebo autá. 

Globálny hráč v hi-tech svete

ANTIK už dávno nie je začínajúca firma z Košíc. Ich systémy sú využívané v mnohých krajinách naprieč svetom. Ich zariadenia vyvinuté v Košiciach a vyrobené prevažne v Ázii, sú dnes nasadené nielen v Slovensku a Česku, ale aj v USA, Švédsku alebo v Írsku. Sú to rôzne smart riešenia pre hotely, medzi ktoré patrí aj Hotel app či systémy inteligentných domácností. 

Domov
Zdieľať
Diskusia