Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 13:36
Čas čítania 0:28
Adel Ghannam

Väčšina obyvateľov Slovenska na celoplošné testovanie príde, ukázal prieskum

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Na celoplošné testovanie príde určite 44 percent Slovákov. Odmieta ho 10% ľudí.

Viac než 44 percent opýtaných určite príde na celoplošné testovanie na koronavírus. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila pre Hospodárske noviny agentúra AKO.

Ďalších 28 percent odpovedalo, že na testovanie asi prídu. Spolu sa tak na testovanie chystá viac ako 70 percent populácie. 

Pravdepodobne nepríde 10 percent opýtaných a ďalších 10 percent je rozhodnutých neprísť vôbec, sedem percent ľudí nechcelo odpovedať alebo nevie. 

Odporúčané
Ak sa nepreukážete negatívnym testom, pôjdete do karantény, hovorí Igor Matovič Ak sa nepreukážete negatívnym testom, pôjdete do karantény, hovorí Igor Matovič 20. októbra 2020, 11:52

Prieskum robila agentúra od 19. do 20. októbra telefonicky na reprezentatívnej vzorke 1000 respondentov. Podobné vzorky sa používajú pri skúmaní voličských preferencií. 

Opýtaní tak ešte nepoznali detaily, ktoré dnes zverejnil premiér a minister zdravotníctva. 

Celoplošné testovanie by mali realizovať Ozbrojené sily SR v dva víkendy od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra. Pilotné testovanie sa uskutoční na Orave a v Bardejove už tento víkend. 

Domov
Zdieľať
Diskusia