Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2020, 11:52
Čas čítania 0:48
Adel Ghannam

Ak sa nepreukážete negatívnym testom, pôjdete do karantény, hovorí Igor Matovič

NEWS
Uložiť Uložené

Dohodnúť sa na tom mala koaličná rada.

Ten kto sa nepreukáže tým, že bol počas celoplošného testovania na antigénovom alebo PCR teste by mohol mať povinnosť ísť do domácej karantény. Ak by ju porušil, tak by čelil pokute. Pre týchto ľudí tak bude de facto platiť zákaz vychádzania. Na utorkovej tlačovej konferencii to povedal predseda vlády SR Igor Matovič s tým, že sa na tom včera dohodla koaličná rada. Platiť by to malo už počas pilotnej prevádzky na Orave a v Bardejove, ktorá sa uskutoční tento víkend.

Matovič tým odpovedal na otázku, aké sankcie budú čakať tých, ktorí sa neprídu dať otestovať. Povedal to s tým, že sa s koalíciou zatiaľ dohodli na tom, že testovanie bude dobrovoľné. 

Odporúčané
Vláda hľadá 20-tisíc zdravotníkov na celoplošné testovanie. Odbery bude robiť aj minister Krajčí Vláda hľadá 20-tisíc zdravotníkov na celoplošné testovanie. Odbery bude robiť aj minister Krajčí 20. októbra 2020, 11:33

Matovič zdôvodňuje sankciu aj tým, že sa viacero dôchodcov samoizoluje od začiatku pandémie. Deti im nákupia jedlo a s nikým sa nestretávajú. Takých dôchodcov nechce nútiť, aby išli na antigénový test a tak by mali mať možnosť namiesto toho ísť do povinnej karantény. 

Premiér rovnako povedal, že ľudia, ktorí nedôverujú štátnemu testovaniu môžu isť na test do súkromného laboratória, prípadne si tam nechať spraviť PCR test. Bude však musieť byť rovnako starý, tým pádom z toho istého víkendu, kedy sa bude konať celoplošné testovanie. To nás čaká od 30. októbra do 1. novembra a od 6. do 8. novembra. 

Domov
Zdieľať
Diskusia