Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Bobees.
1. novembra 2020, 18:14
Čas čítania 2:10
Sponzorovaný obsah

Je to kvasené, nie je to pivo, no ani alkohol. Spoznaj slovenský zázvorový nápoj Bobees

GASTRO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Osviež svoj pitný režim a podpor imunitu s týmto originálnym nápojom.

Je ručne vyrábaný a pochádza zo Slovenska. Jeho názov znie Bobees Ginger Ale. Znie ako pivo, no okolo chmeľu ani nešiel. Zázvorový, kvasený, nealkoholický. Tak by sa dal v skratke charakterizovať. Môžeš ho piť teplý aj studený, ráno aj večer. Bez jediného percenta alkoholu a aj tak s ním vypáliš bacila. Poď sa zoznámiť s jedinečným slovenským nápojom.

“Ejl“, ktorý nie je pivom

Síce má tento slovenský nápoj v názve slovíčko Ale, na čo sme zvyknutí pri pive, nejde o pivo a už vôbec nie o alkohol. ALE je spôsob fermentácie, jeden z mnohých pivných štýlov, ktorý je charakteristický práve vrchným kvasením. Ginger Ale je nápoj, ktorý je síce inšpirovaný zázvorovým pivom označovaným ako Ginger Beer, no vyrába sa bez použitia chmeľu. 

Bobeer Ginger Ale sa vyrába výlučne ručne
Bobeer Ginger Ale sa vyrába výlučne ručne Zdroj: Bobees

Vďaka fermentácii ho možno prirovnať k nápoju známemu ako kombucha, no svojím zložením aj procesom výroby je bezkonkurenčný. Bobees Ginger Ale je kvasený zázvorový nápoj, ktorý sa vyrába z niekoľkých druhov exotických zázvorov, pramenitej vody, citrónovej šťavy a ďalších, tajných ingrediencií.

Vďaka špeciálne šľachteným kvasniciam a fermentácii, ktorá prebieha pri vyšších teplotách, má nápoj jedinečnú arómu, horkastú chuť a typický korenisto-ovocný nádych. Nájdenie a vymyslenie tej správnej receptúry trvalo až 3 roky. 

Bobeer Ginger Ale sa vyrába výlučne ručne
Bobeer Ginger Ale sa vyrába výlučne ručne Zdroj: Bobees

Vhodný pre bezlepkáčov aj na podporenie imunity 

Keďže Bobees nie je vyrábaný z chmeľu, neobsahuje lepok ani laktózu, je vhodný pre ľudí s alergiou či intoleranciou. Neobsahuje ani žiadne konzervačné látky či éčka a je 100 % prírodný.  

Vďaka silnej zázvorovej chuti ťa poriadne vyštípe a jeho pitím neuhasíš len smäd, ale podporíš aj imunitu. A o tú by sme sa teraz mali starať s veľkým dôrazom. V lete skvele osvieži a v chladnejších dňoch, zohriaty, raz tak zahreje.

Je to kvasené, nie je to pivo, ani alkohol. Spoznaj slovenský zázvorový nápoj Bobees
Zdroj: Bobees

Svieži prírastok medzi limonádami 

Každý, kto nemôže piť pivo, alebo sa rozhodol nepiť či obmedziť alkohol, veľmi dobre vie, aké to môže byť ťažké nájsť si nejaký obľúbený nápoj, pri ktorom by mohol sedieť s kamarátmi. Momentálne zažívajú veľký boom rôzne fermentované limonády a Bobees je medzi nimi unikátom, keďže nikto na svete nič podobné nevyrába.

Bobees neobsahuje kofeín, takže si ho môžeš dať kedykoľvek počas dňa. Netreba však zabúdať na jeho správne pitie, inak z neho nebudeš mať ten správny zážitok. Tak, ako si treba štrngnúť s každým pivom, každú fľašu s Bobees, treba najskôr pretočiť, aby sa usadeniny na spodku fľaše premiešali. Netreba to však preháňať, keďže je nápoj jemne perlivý. 

Je to kvasené, nie je to pivo, ani alkohol. Spoznaj slovenský zázvorový nápoj Bobees
Zdroj: Bobees

Nealko, ktoré zapadne do zdravého životného štýlu 

O fermentácii a rôznych fermentovaných produktoch či nápojoch sa teraz hovorí veľmi veľa. Kvasené výrobky majú totiž mnoho pozitívnych účinkov na naše telo. Bobees je so svojím zázvorovým základom ideálnym oživením pitného režimu a vďaka jeho 100 % naturálnemu zloženiu zapadne aj v prípade, že si ideš zdravý životný štýl.

Je to kvasené, nie je to pivo, ani alkohol. Spoznaj slovenský zázvorový nápoj Bobees
Zdroj: Bobees

V týchto pandemických jesenných dňoch bude ideálnym spoločníkom na prechádzke, kde si ho môžeš zobrať zohriaty, prípadne si ho vychutnať namiesto čaju pod dekou, s knihou v ruke. Ako si ho vychutnáš, už necháme na tebe, len ho predtým nezabudni otočiť dole hlavou. 

Chceš tento zázvorový Ale ochutnať? 

Keďže Bobees pochádza z Bardejova, tak ho nájdeš hneď v niekoľkých miestnych prevádzkach. Okrem toho ho nájdeš aj v regáloch Kauflandu a v Bratislave napríklad v Bille na Bajkalskej. 

Spoločnosť dokonca plánuje aj nové príchute v kombinácii so zázvorom, takže sa je ne čo tešiť. Ak ťa tento čarovný nápoj zaujal, môžeš si o ňom prečítať viac na webe

Je to kvasené, nie je to pivo, ani alkohol. Spoznaj slovenský zázvorový nápoj Bobees
Zdroj: Bobees
Domov
Zdieľať
Diskusia