Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2020, 19:02
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Protest proti Matovičovi: Demonštranti sa navzájom zranili zápalnou pyrotechnikou, žene vraj niekto hodil do hlavy dlažobnú kocku

NEWS IGOR MATOVIČ PROTESTY
Uložiť Uložené

Záchranári počas protestu v Bratislave ošetrili dve osoby, polícia niekoľko demonštrantov zadržala.

Aj minister vnútra už venoval Ultras a hooligans slovenských futbalových klubov odkaz, v ktorom uvádza, že je podľa neho úbohé, že v čase pandémie organizujú takýto protest. 

„Je naozaj úbohé, že v čase, keď u nás alarmujúco narastá počet nakazených koronavírusom, je vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa, sa nájdu ľudia, ktorí nič z toho nerešpektujú,“ podotkol minister vnútra Roman Mikulec.

Demonštrácia, ktorá podľa neho nemá skutočný obsah a jej jedinou úlohou je provokácia, je zúfalým pokusom ultras a radikálnej pravice upútať na seba pozornosť.

Odporúčané
FOTO: Na demonštráciách proti Matovičovi protestujúci zaútočili na políciu, museli použiť vodné delo FOTO: Na demonštráciách proti Matovičovi protestujúci zaútočili na políciu, museli použiť vodné delo 17. októbra 2020, 16:42


Mikulec doplnil, že nikto z demonštrujúcich nereagoval na výzvy polície, aby sa rozišli vzhľadom na vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa, ktorý na Slovensku platí. Poďakoval zároveň policajtom za ich "fantastickú prácu". „Nie, nenecháme sa vyprovokovať. Nepristúpime na ich primitívnu hru, keďže ich jediným cieľom je vyvolať roztržku a pobiť sa,“ hovorí minister.


Ultras fanúšikovia v sobotu protestovali pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča, zároveň nesúhlasili ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Zasiahla proti nim polícia, ktorá použila slzný plyn a vodné delá. Polícia na mieste zadržala niekoľko osôb. 

Na sociálnej sieti zverejnili policajti aj video, na ktorom demonštranti vyberajú veľké dlažobné kocky zo zeme a hádžu nimi, aby sa rozpadli na menšie. Záchranári hlásia, že počas protestu v Bratislave ošetrili dve osoby. Išlo o muža, ktorý mal tržnú ranu na ruke, a ženu, ktorú údajne zasiahla letiaca dlažobná kocka do hlavy.

Polícia na sociálnej sieti zároveň informuje, že demonštranti sa ohrozovali aj navzájom. „Zúčastnené osoby aj napriek opakovaným výzvam polície na upustenie od protiprávneho konania použili zápalnú pyrotechniku, ktorou sa dokonca zranili navzájom a to tým, že jeden z prítomných ju vhodil medzi zhromaždených,“ uvádza polícia. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia