Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou TV Markíza. 
19. októbra 2020, 9:02
Čas čítania 1:59
Jana Mikysová

Stredoškoláčka kradla priamo z riaditeľne. Ako sa k jej činu postaví seriálový profesor?

FILMY A SERIÁLY PÁN PROFESOR
Uložiť Uložené

V novej epizóde Pána profesora spôsobí láska problémy nielen študentke, ohrozená je aj škola.

TV Markíza dnes večer odvysiela najnovšiu, ôsmu časť obľúbeného seriálu Pán profesor. Ďalšia zo študentiek bratislavského gymnázia sa dostane do problémov kvôli láske k nesprávnej osobe. 

Odporúčané
Stredoškoláčka zamilovaná do profesora bratislavského gymnázia mu spôsobila nemalé problémy. Markizácky hit dnes pokračuje Stredoškoláčka zamilovaná do profesora bratislavského gymnázia mu spôsobila nemalé problémy. Markizácky hit dnes pokračuje 12. októbra 2020, 10:22

Moderný vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia fiktívnej slovenskej strednej školy divákov prenáša do školských lavíc bratislavského gymnázia. Stredoškolský profesor Samo (Tomáš Maštalír) sa s netradičným spôsobom výučby niekedy aj proti svojej vôli angažuje v problémoch druhákov.

Postava, ktorá v novej časti seriálu spôsobí rozruch je šikovná gymnazistka Romana, ktorú hrá herečka Diana Ristová. Profesorovi Samovi, ktorý už svojich študentov veľmi dobre pozná, neujde, že Romana zmenila svoje správanie, dokonca sa jej zhoršili známky. 

Študentov čaká v škole filmová noc, na ktorú sa poriadne tešia. Klaudia sa rovnako teší z jej organizácie, no Samo už veľmi dobre vie, že musí byť ostražitý a na študentov si poriadne posvietiť. 

Stredoškoláčka kradla priamo z riaditeľne. Ako sa k jej činu postaví seriálový profesor?
Zdroj: TV Markíza

Namiesto alkoholu a intímnych radovánok študentov bude musieť riešiť oveľa väčšie problémy. Do tých sa dostala Romana, ktorá sa zaplietla s bývalým študentom Filipom. Ten bol zo školy vylúčený kvôli drogám.

Stredoškoláčka kradla priamo z riaditeľne. Ako sa k jej činu postaví seriálový profesor?
Zdroj: TV Markíza

Keď uprostred filmovej noci uvidí Romanu Filipovi odovzdávať nejaké veci, vzbudí to v ňom ešte väčšie podozrenie. Filip ju poprosil o láskavosť, ktorej súčasťou bola krádež. Tá ohrozí nielen Romanu, ale aj budúcnosť samotného gymnázia.

Diany, ktorá stvárňuje seriálovú postavu Romanu, sme sa opýtali, ako vníma zvrat v scenári. Prezradila nám, že ten bol pôvodne ešte drsnejší. „Najprv bol námet taký, že mám variť drogy! Tým, že som dobrá v chémii by to pre mňa nebolo zložité, ale z morálneho hľadiska by som s tým bojovala, rovnako ako s inou zápletkou, ktorú sme v deji použili.“

Stredoškoláčka kradla priamo z riaditeľne. Ako sa k jej činu postaví seriálový profesor?
Zdroj: TV Markíza

Samo s Klaudinou pomocou príde na to, čo sa skrýva za nezvyčajným správaním svojej študentky. Keďže mu osud šikovnej Romany nie je ukradnutý, rozhodne sa zobrať situáciu do vlastných rúk a riešiť ju skôr, ako sa niekto niečo dozvie.

Ako všetci ostatní aj Diana zažila počas svojho života rôznych učiteľov. Opýtali sme sa jej či si myslí, že sú na pedagógovia školách rovnako empatickí ako seriálový Samo. „Chodím na spev k pani Lukrécií Bílkovej, ktorá ma okrem spevu učí aj o živote. Hodiny s ňou sú veľmi prínosné. Ale všetci učitelia od ZŠ, cez ZUŠ až po strednú mi toho veľa dali a som im za to veľmi vďačná!,“  vysvetľuje herečka Diana Ristová. 

Stredoškoláčka kradla priamo z riaditeľne. Ako sa k jej činu postaví seriálový profesor?
Zdroj: TV Markíza

Mnohí z nás boli  zaslepení láskou a urobili kvôli tomu rôzne nesprávne veci, podobne ako seriálová Romana. Čo by Diana odporučila ľuďom, ktorí sa ocitli v podobnej situácii ako jej postava?

„Toto sa z časti prihodilo aj mne, resp mladý muž si so mnou psychicky robil, čo chcel a bolo veľmi ťažké sa od neho odstrihnúť, keďže som mala ružové okuliare na očiach. V takom opojení nepočuješ a nevidíš nič iné, len jeho a to, že je iný, ako ostatní. Nemám radu, pretože človek musí pocítiť sám, že to naozaj nie je v poriadku a sám sa musí rozhodnúť to ukončiť. Čo môžem ale poradiť, pokiaľ ti vzťah viac berie, ako dáva, odíď.“ 

Ako to celé dopadne sa dozvieš už dnes večer o 20:30 na Markíze. 

Domov
Zdieľať
Diskusia