Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020 o 16:01
Čas čítania 0:37
Adel Ghannam

Krajniak tvrdí, že hrozí úplné obmedzenie slobody pohybu, ako na jar v Taliansku či Španielsku

NEWS
Uložiť Uložené

Minister práce Milan Krajniak vydal po rokovaní Ústredného krízového štábu dôrazné varovanie.

Buď sa prestaneme stretávať alebo obmedzíme slobodu pohybu. Počas rokovania Ústredného krízového štábu to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak. Doterajšie opatrenia podľa neho nefungovali a krivka išla ešte strmšie hore.

Za obmedzenie slobody pohybu nepovažuje Krajniak opatrenia, aké boli na jar, ale reálny zákaz vychádzania, aký si zažili ľudia v Taliansku či Španielsku. Radšej je za to, aby sa ľudia prestali medzi sebou stretávať. „Nemáme na výber peknú možnosť a nepríjemnú, iba nepríjemnú a veľmi nepríjemnú,“ uviedol.

Dodal, že aktuálne sa Covid-19 na Slovensku nešíri najviac zo zahraničia ani v baroch či na svadbách, ale priamo v rodinách.

Odporúčané
Vládna roztržka kvôli opatreniam: „Nulové EQ,” reaguje Matovič na Sulíka a tvrdí, že sa „hrajušká na percentíčka" Vládna roztržka kvôli opatreniam: „Nulové EQ,” reaguje Matovič na Sulíka a tvrdí, že sa „hrajušká na percentíčka" 11. októbra 2020 o 13:44

„Situácia je veľmi vážna,“ pokračoval . „Považujem za absolútne nezodpovedné a pokrytecké, pokiaľ dnes niekto rozpráva, že máme čas robiť si dlhodobé analýzy, spočítavať si a vypočítavať scenáre," uviedol zrejme na margo koaličného partnera Richarda Sulíka. 

Ten ešte dnes informoval o tom, že Pandemická komisia navrhuje zatvoriť reštaurácie, divadlá a fitnesscentrá. Vznikla preto koaličná roztržka, ktorú mapujeme v priebehu dňa.

Domov
Zdieľať
Diskusia