Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2020, 13:44
Čas čítania 0:44
Adel Ghannam

Vládna roztržka kvôli opatreniam: „Nulové EQ,” reaguje Matovič na Sulíka a tvrdí, že sa „hrajušká na percentíčka"

NEWS OPATRENIA
Uložiť Uložené

Predseda vlády reaguje na kritiku Richarda Sulíka, ktorý odišiel zo zasadnutia krízového štábu a postavil sa proti zatváraniu reštaurácii.

„Sú ľudia, ktorí sa aj v mimoriadne ťažkej situácii nevedia správať ako zodpovední politici. A veľmi ma to mrzí,“ reaguje na kritiku ministra hospodárstva Richarda Sulíka na margo pripravovaných opatrení predseda vlády SR Igor Matovič. Uviedol to v statuse na Facebooku.

Matovič vyčíta Sulíkovi, že prišiel na Ústredný krízový štáb nachvíľu, nevypočul si argumenty a následne odišiel na obed. Sulík avizoval predpoludním, že z rokovania odchádza a zostáva tam jeho poradkyňa na rezorte hospodárstva Jana Kiššová. 

Odporúčané
Pandemická komisia chce zatvárať aj reštaurácie, fitness centrá a divadlá. Sulík tvrdí, že SaS je zásadne proti Pandemická komisia chce zatvárať aj reštaurácie, fitness centrá a divadlá. Sulík tvrdí, že SaS je zásadne proti 11. októbra 2020, 12:33

„To naozaj v čase, kedy ide o záchranu stoviek životov a ochranu tisícok ľudí pred celoživotnými následkami Covid-19 sa musíme hrajuškať na svoje percentíčka?“ pýta sa premiér. Útoky na Pandemickú komisiu a Ústredný krízový štáb podľa Matoviča výrazne znižujú šancu, že budú občania nové opatrenia dodržiavať. „To naozaj si neuvedomujeme, že na to ľudia doplatia životmi?“ doplnil.

Správanie koaličného partnera považuje premiér v tejto chvíli za mimoriadne nezodpovedné a neľudské. „A je mi to mimoriadne ľúto,” uzavrel.

Kritika Sulíka prichádza potom, čo minister hospodárstva prezradil v nedeľu počas dňa médiam, že Pandemická komisia navrhuje uzatvoriť reštaurácie, divadlá a fitness centrá. Sulík nepotvrdil, či sa s týmito závermi stotožnil aj Ústredný krízový štáb, ktorý stále rokuje. 

Domov
Zdieľať
Diskusia