Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2020, 20:51
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Premiér Matovič: Rúška možno nebudú musieť nosiť mentálne indisponovaní, Marian Kotleba patrí do tejto kategórie

NEWS IGOR MATOVIČ MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič prišiel do TV Markíza krátko po rokovanú Ústredného krízového štábu, aby porozprával o nových sprísnených opatreniach.

„Rútime sa ako vo vlaku, ktorý nemá brzdy,“ povedal Igor Matovič v TV Markíza počas živého vysielania mimoriadnej relácie krátko po rokovaní ústredného krízového štábu. 

V TV Markíza upresnil niektoré z opatrení, ktoré sa týkajú zrušenia hromadných podujatí, obmedzenia otváracích hodín reštaurácií aj nosenia rúšok v exteriéri. V stredu bude vláda rokovať o opätovnom zavedení núdzového režimu, ktorý sa nebude týkať len zdravotníctva. 

V súvislosti s povinnosťou nosiť rúško povedal, že nie je vylúčené, že pre niektoré skupiny obyvateľstva budú platiť výnimky. Tie by sa mohli týkať aj mentálne indisponovaných, pričom v tejto súvislosti spomenul aj meno Mariana Kotlebu, ktorý podľa neho patrí do tejto kategórie. Šéf ĽSNS dlhodobo spochybňuje existenciu koronavírusu a účinnosť rúšok. Tvrdí, že ide o umelo vytvorený „projekt“ a situáciu zľahčuje Aj to je dôvod, prečo ho premiér kritizuje. 

Odporúčané
Igor Matovič: Rúška budeme nosiť aj v exteriéri, v pláne je zavedenie núdzového stavu, obmedzia obchody aj reštaurácie Igor Matovič: Rúška budeme nosiť aj v exteriéri, v pláne je zavedenie núdzového stavu, obmedzia obchody aj reštaurácie 28. septembra 2020, 18:37

Igor Matovič zopakoval, že tretina ľudí „serie na pravidlá,“ pričom ide o jeho vulgárne slová, ktoré použil už aj v jednom zo svojich facebookových statusov. Premiér si myslí, že väčšina ľudí je zodpovedná, pretože si uvedomujú, že aj na životoch cudzích záleží, je však aj veľa takých, ktorí veria hoaxom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia