Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je PR správa spoločnosti FixServis
28. septembra 2020, 13:42
Čas čítania 1:47
Sponzorovaný obsah

Rozbil si zadné sklo na iPhone? Na jeho výmene môžeš ušetriť stovky eur

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Autorizovaný servis ťa môže vyjsť draho, s profesionálnym servisom získaš kvalitu a ešte aj ušetríš.

Jedna z vecí, ktorú mladí ľudia rozbíjajú najčastejšie sú jednoznačne telefóny. Tí šťastlivci, ktorí nosia vo vreckách a ľadvinkách iPhone 8 a novšie modely, si musia dávať extra pozor, keďže tieto telefóny majú sklenený zadný kryt. Žiadna oprava čí výmena rozbitého krytu či displeja nie je lacná, tobôž nie pri smartfónoch značky Apple. Dokážeš ňou však ušetriť stovky eur, stačí si len vybrať ten správny servis. 

Autorizovaný servis ťa pripraví o nemalé peniaze 

Máš rozbité zadné sklo na iPhone. Existuje niekoľko možností: Ak si si telefón kúpil u autorizovaného predajcu, máš možnosť takzvaného swapu. Starý telefón ti vymenia za nový, no musíš si zaň priplatiť. V závislosti od konkrétneho modelu sa suma môže vyšplhať na niekoľko stoviek eur. 

Rozbil si zadné sklo na iPhone? Na jeho výmene môžeš ušetriť stovky eur
Zdroj: FixServis

Mnohokrát sa táto suma môže rovnať takmer hodnote tvojho telefónu, takže radšej zvolíš lacnejšiu alternatívu. Neodporúčame však svojpomocnú výmenu skla doma, radšej sa obráť na profesionálny servis.  Kryt si môžeš nechať vymeniť napríklad vo FixServis a ušetríš tak aj 600 €. 

Porovnanie cien výmeny zadného skla vo FixServis a SWAP v autorizovanom servise

Model  Cena SWAP Výmena skla FixServis Cenový rozdiel 
iPhone 8 428 € 95 € 333 €
iPhone 8 Plus  535 € 97 € 438 €
iPhone SE 2 344 € 129 € 215 €
iPhone X 678 € 105 € 573 €
iPhone Xs 719 € 119 € 600 €
iPhone Xr  494 € 109 € 385 €
iPhone Xs Max 736 € 125 € 611 €
iPhone 11 484 € 129 € 355 €
iPhone 11 Pro  678 € 149 € 529 €
iPhone 11 Pro Max 736 € 169 € 567 €

Je to zložitejšie ako si myslíš 

Možno chceš ušetriť a odhodláš sa vymeniť zadný kryt svojpomocne. To ti však neodporúčame, lebo proces výmeny skla nie je jednoduchý a bez potrebného vybavenia je výmena dosť náročná a pomerne riziková. 

Výmena zadného skla pozostáva z niekoľkých krokov. Špeciálny prístroj najskôr pomocou laseru oddelí lepidlo, ktoré spája sklo so zvyškom zariadenia. To je následne odstránené a telefón sa vloží do stroja, ktorý pomocou laseru odstráni zvyšky lepidla. Následne je nainštalované nové zadné sklo.

Odborníci odporúčajú výmenu prasknutého zadného skla nechať radšej na špecializovaný servis
Odborníci odporúčajú výmenu prasknutého zadného skla nechať radšej na špecializovaný servis Zdroj: FixServis

Opravou ušetríš stovky eur 

Aj pri takom nešťastí ako je rozbitý zadný kryt nemusíš nevyhnutne minúť stovky eur, ak zvolíš namiesto SWAP-u v autorizovanom servise opravu v profesionálnom servise.  Vďaka FixServis môžeš mať nové zadné sklo na telefóne za 95 € a poriadne tak ušetriť. 

Ak sa rozhodneš o opravu v tomto servise, môžeš využiť službu bezplatného odvozu telefónu kuriérom, ktorý ti ho po oprave aj bezplatne privezie. Kvôli oprave sa nemusíš ani pohnúť z miesta. 

Servis ti navyše poskytne náhradný telefón, a ak ten svoj odovzdáš do opravy pred 11:00, opravený telefón si môžeš vyzdvihnúť v ten istý deň po 18:00. 

Rozbil si zadné sklo na iPhone? Na jeho výmene môžeš ušetriť stovky eur
Zdroj: FixServis
Domov
Zdieľať
Diskusia