Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2020, 13:44
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Prieskum Focusu: Len 62,5 % Slovákov súhlasí s povinnosťou nosiť rúško, viac ako tretina je proti

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Z prieskumu vyplýva, že Slovákom rúška prekážajú čoraz viac.

Prieskumná agentúra Focus vypracovala pre reláciu Na Telo televízie Markíza prieskum, z ktorého vyplýva, že väčšina Slovákov nemá problém s tým, aby nosila rúška aj približne pol roka od vypuknutia globálnej pandémie koronavírusu. 

Aktuálny prieskum robila agentúra Focus v dátumoch 28. 8. – 2. 9. na výberovej vzorke 1022. Vyplýva z nich, že 62,5 % Slovákov je ochotných v súčasnej dobe nosiť rúško, 35,4 % má opačný názor.

V apríli rovnaký prieskum pre Denník N ukázal, že s rúškom súhlasí viac ako 80 % a proti je 11,1 %. Opozičný poslanec Richard Raši v reakcii na prieskum aj pokles oproti aprílu povedal, že je to aj chybou Igora Matoviča, ktorý nemal rúško na svadbe. Myslí si, že práve autority by mali ísť príkladom. 

Odporúčané
Komentár: Aj Česi potrebujú premiéra, ktorý by im pripomínal  „nepokazme si to“ Komentár: Aj Česi potrebujú premiéra, ktorý by im pripomínal „nepokazme si to“ 12. septembra 2020, 16:30

Aj odborníci sa zhodujú na tom, že práve nosenie rúška môže veľmi efektívne zamedziť šíreniu koronavírusu. Ukazuje sa to napríklad aj na situácii v Česku, kde opatrenia a povinnosť nosiť rúško uvoľnili a dnes je epidemiologická situácia v krajine jedna z najhorších v EÚ. 

Prieskum Focusu: Len 61 % ľudí súhlasí s povinnosťou nosiť rúško, viac ako tretina je proti
Zdroj: TV Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia