Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2020, 19:33
Čas čítania 1:05
Viktor Kniš

Aktualizované: NAKA zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera,

NEWS NAKA
Uložiť Uložené

Podľa zistení televízie údajne Róberta Krajmera zadržali, predtým u neho NAKA strávila viac ako dve hodiny.

TV Joj informuje u zásahu Národnej kriminálnej agentúry v mieste bydliska bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. „Môžeme potvrdiť, že prebiehajú procesné úkony,” uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová pre TV Joj.

Podľa zistení televízie Markíza Krajmera zadržali, predtým u neho NAKA strávila viac ako dve hodiny. 

Tento zásah má súvisieť s obvinením Moniky Jankovskej v súvislosti s prípadom ovládnutia baru Fatima trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka. Ešte v prvej polovici týždňa polícia v súvislosti s touto kauzou zadržala Jankovskej svata, trenčiansku právničku a policajta. Na výsluchu bola tiež Krajmerova manželka, ktorá v celej transakcii vystupovala.

Jeden zo svedkov podľa Denníka N vypovedal, že celú akciu ovládnutia baru Fatima režíroval práve Róbert Krajmer. 

Policajt z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) odvádza po domovej prehliadke u bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera (vpravo) 10. septembra 2020 v Trenčíne.
Policajt z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) odvádza po domovej prehliadke u bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Roberta Krajmera (vpravo) 10. septembra 2020 v Trenčíne. Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa

Kto je Róbert Krajmer?

Bývalý šéf protikorupčnej jednotky má veľmi dobrý vzťah s Norbertom Bödörom obvineným z korupcie. Norbert Bödör opísal aj svoj vzťah s bývalým šéfom protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róbertom Krajmerom: „S pánom Krajmerom sa poznám viac ako 20 rokov sprostredkovane cez jeho švagra z Trenčína, stretávali sme sa úplne nepravidelne možno 2-krát do roka.“

Domov
Zdieľať
Diskusia