Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2020, 20:17
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik

V štátnej karanténe v Gabčíkove je 55 zahraničných študentov. Pribudne ešte takmer raz toľko

NEWS
Uložiť Uložené

Väčšina pochádza z Ukrajiny a zo Srbska, ale tiež z Francúzska či Tanzánie.

Štátna karanténa v Gabčíkove sa plní zahraničnými študentami. V ubytovacom zariadení Slovenskej technickej univerzity (STU), ktoré slúži ako karanténne centrum pre študentov, ktorí prídu na Slovensko z rizikových krajín, sa nachádza 55 zahraničných študentov.

Odporúčané
V karanténe Gabčíkovo: Zakázali nám vyjsť z izby, jedlo nám nosia hasiči (Videorozhovor) V karanténe Gabčíkovo: Zakázali nám vyjsť z izby, jedlo nám nosia hasiči (Videorozhovor) 25. marca 2020, 13:25


Vo štvrtok mala prísť ďalšia skupina študentov, malo by ich byť okolo 50. Pre TASR to potvrdil hovorca STU v Bratislave Fedor Blaščák. V priestoroch ubytovacieho zariadenia v Gabčíkove sa nachádzajú študenti z rôznych krajín, najmä však z Ukrajiny a zo Srbska, ale tiež z Francúzska či Tanzánie.

„Možnosť prekonať povinnú izoláciu v Gabčíkove je otvorená aj pre študentov z iných slovenských univerzít, spolupracujeme pritom s Univerzitou Komenského v Bratislave, Žilinskou univerzitou v Žiline, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda v Trnave a Trnavskou univerzitou v Trnave,“ priblížil Blaščák.

Domov
Zdieľať
Diskusia