Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 22:18
Čas čítania 0:55
Tímea Krauszová

Banka nechtiac poslala 175 miliónov. Príjemca ich nechce poslať naspäť

NEWS
Uložiť Uložené

Citibank spravila chybu, teraz sa k svojim peniazom nevie dostať.

Americká banka Citibank spravila veľký krok vedľa. Pôvodne chcela do hedge fondu Brigade Capital poslať 1,5 milióna dolárov ako časť splátky za svojho klienta, kozmetickú firmu Revlon. Miesto toho však odoslali 175 miliónov dolárov, ktoré si v Brigade Capital rovno zapísali ako splátku celého dlhu. Peniaze preto nechcú vrátiť, čím sa Citibank dostala do nepríjemnej situácie, píše CNN.

Celkovo omylom odoslali až 900 miliónov dolárov, snažia sa ich získať späť

Nie je jasné, ako sa takáto administratívna chyba vôbec mohla stať. Klientom Citibank je Revlon už roky. Kozmetická firma v roku 2016 prevzala značku Elizabeth Arden, k čomu si musela požičať 1,8 miliardy dolárov od rôznych veriteľov. Citibank chcela tento rok dlh reštrukturalizovať, pretože Revlonu sa kvôli pandémii nedarilo splácať pôžičku.

Banka však urobila niekoľko chybných platieb a jednotlivým veriteľom dohromady zaslala až 900 miliónov dolárov, čo nebolo ich cieľom. Chybu si takmer okamžite všimli a každému ju nahlásili. Hoci niektorí z nich peniaze vrátili, práve Brigade Capital podľa BBC odmieta peniaze vrátiť. Jednoducho si ich zapísali ako splátku za celý dlh.

Citibank zareagovala trestným oznámením a tvrdí, že si veriteľ chce prilepšiť na ich úkor. Sťažuje sa, že sa snažia zarobiť na prevádzkovej chybe, čo je protizákonné.

Predbežný súd podľa Finwebu nariadil, aby spoločnosť Brigade Capital peniaze vrátila alebo ich nepoužívala, kým neprebehne hlavné pojednávanie. To je naplánované na 31. augusta.

Odporúčané
Pravidlá pre hypotéky sú čoraz prísnejšie. Celú sumu na vysnívaný byt v Bratislave už nedostaneš. Aké máš ešte možnosti? Pravidlá pre hypotéky sú čoraz prísnejšie. Celú sumu na vysnívaný byt v Bratislave už nedostaneš. Aké máš ešte možnosti? 24. júla 2020, 12:03
Domov
Zdieľať
Diskusia