Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2020, 11:01
Čas čítania 1:36
Tímea Krauszová

Ste v Chorvátsku? Zbaľte si kufre a vráťte sa ihneď domov, odkázali turistom Rakúšania

NEWS CESTOVANIE CHORVÁTSKO RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Dovolenkári si z Chorvátska prinášajú okrem suvenírov aj koronavírus.

Od pondelka 17. augusta platí výstraha najvyššieho stupňa a rakúska vláda varuje svojich občanov pred dovolenkou v Chorvátsku.

Za uplynulý týždeň si práve z obľúbenej dovolenkovej destinácie priniesli rakúski turisti okrem suvenírov aj nový koronavírus. Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie preto rakúske ministerstvo zahraničných vecí vydalo varovanie a apeluje na svojich občanov, aby sa čo najskôr vrátili domov, informuje ORF.

Odporúčané
Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj Luxusné megasídlo pri Nitre malo byť zrejme pre Bödöra. Ten však skončil vo väzbe a vila je zrazu na predaj 14. augusta 2020, 15:41

Čo najskôr sa majú vrátiť domov

Počet nakazených v Chorvátsku v uplynulých dňoch výrazne stúpa. Do veľkej miery si však koronavírus so sebou odnášajú turisti, ktorí ho potom ľahko rozšíria vo svojej domácej krajine. Za uplynulý týždeň sa z Chorvátska vrátilo približne sto nakazených Rakúšanov, 57 z nich potvrdili za jediný deň. Rakúska vláda chce takejto vlne nákazy zabrániť.

Domov
Zdieľať
Diskusia