Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2020, 12:39
Čas čítania 1:19
Martin Mičuda

Audi oslavuje 20. výročie S3-ky novou generáciou. Má 310 koní a poťahy z recyklovaných PET fliaš

Audi oslavuje 20. výročie S3-ky novou generáciou. Má 310 koní a poťahy z recyklovaných PET fliaš
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.audi-mediacenter.com/en/press-releases/more-dynamic-more-power-more-driving-pleasurethe-audi-s3-sportback-and-the-audi-s3-sedan-13060" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">audi-mediacenter.com</a>
TECH AUDI
Uložiť Uložené

Opät ide o 5-dverový Sportback a 4-dverový Sedan.

Audi nám začiatkom roka predstavilo úplne novú generáciu tradičného modelu A3, a to ako Sportback aj Sedan. Dnes odhalili športovo ladenú verziu S3, ktorá zastupuje akýsi medzistupeň medzi bežnými verziami a vrcholnou RS3-kou. Je tomu tak už presne 20 rokov, pretože práve v deň tohto výročia spoznávame najnovšiu, v poradí 4. generáciu.

Pod kapotou má opäť 2-litrový benzínový agregát 2.0 TFSI, ktorý po novom disponuje výkonom 228 kW / 310 koní a krútiacim momentom rovných 400 Nm. Aj tentokrát platí, že štandardom je pohon všetkých štyroch kolies quattro a 7-stupňová prevodovka S tronic. Rýchlostné parametre sú nasledovné – akceleráciu z 0 na 100 km/h zvládne novinka za 4,8 sekundy, maximálna rýchlosť je na 250 km/h.

Audi oslavuje 20. výročie S3-ky novou generáciou. Má 310 koní a poťahy z recyklovaných PET fliaš
Zdroj: www.audi-mediacenter.com

S3-ka sa má znížený podvozok (-15 milimetrov v porovnaní s A3-kou), progresívne riadenia a výkonnejšie brzdy s čiernymi strmeňmi (červené sú za príplatok). Novinkou je elektrický brzdový zosilňovač, ktorý pomáha pri silnom a spontánnom brzdení. Na výber budú 2 karosárske varianty – S3 Sportback a S3 Sedan. Obe verzie majú 18" disky, voliteľné je o palec väčšie obutie.

Domov
Zdieľať
Diskusia