Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2020, 16:36
Čas čítania 2:44
Tina Hamarova

Rozpadne sa znova SNS? Hrnko ostro kritizuje Danka, ten odpovedá správami o počasí

POLITIKA ANDREJ DANKO
Uložiť Uložené

„Pravda je ako slnko, vždy znova vychádza,“ zafilozofoval si v nedeľu na svojom Facebooku ex-kapitán Danko.

Bývalý šéf Národnej rady Andrej Danko obieha v posledných týždňoch regióny Slovenska. Jeho niekdajší strannícky parťák Anton Hrnko naznačuje, že Danko chce pravdepodobne opäť kandidovať za predsedu strany SNS.

To sa však Hrnkovi nepáči a svojho bývalého šéfa ostro krizituje na sociálnych sieťach. Nie je to pri tom prvýkrát, kedy majú poprední členovia SNS medzi sebou rozkol. Ostré hádky medzi vedením zažívali národniari už za čias Jána Slotu. 

Hrozí zánik SNS? Hrnko kritizuje Andreja Danka, ten odpovedá správami o počasí
Zdroj: FB/Andrej Danko-predseda SNS - TASR/Jakub Kotian

Filozof Danko

„Chodí po Slovensku (na ktoré si celé štyri roky nespomenul) a pokračuje vo svojom 'ich-erzählungu': 'Ja som sa poučil, ja už viem, ako to treba robiť, jedine ja som schopný stranu zdvihnúť opäť na nohy',“ napísal na sociálnu sieť Hrnko.

„S tebou na čele SNS skončí!“ pokračoval v kritike Andreja Danka Hrkno. Stane sa tak podľa neho v prípade, ak sa ex-kapitán opätovne rozhodne kandidovať za predsedu. 

Danko na Hrnkovu kritiku zatiaľ oficiálne nereagoval, dokonca ani nepotvrdil, či sa bude znova hlásiť za šéfa strany. Na Facebooku si k svojmu menu ale nedávno dopísal „predseda SNS“, a to aj napriek tomu, že mu predsednícky mandát už vypršal.

Vo svojich statusoch sa namiesto konkrétnych odpovedí rozplýva nad krásami všedných dní. „Dnes je pekná modrá obloha, ktorú možno vystrieda aj dážď... Pravda je ako slnko, vždy znova vychádza,“ zafilozofoval si Danko. 

Danko vraj rozhodoval sám

Anton Hrnko vyčítal svojmu bývalému šéfovi najmä to, že o všetkom rozhodoval sám a užšie vedenie strany sa o tom dozvedalo z médii, prípadne vôbec.

Domov
Zdieľať
Diskusia