Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 20:43
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Mladíci, ktorí sa v piatok utopili na Zemplínskej Šírave, popíjali pred plavbou alkohol

NEWS
Uložiť Uložené

Tragédia na Zemplínskej Šírave sa stala v piatok vo večerných hodinách.

Slovenská polícia dnes ráno informovala o smutnej správe z obľúbeného rekreačného strediska na východe krajiny.

Na Zemplínskej Šírave sa v piatok večer utopili dvaja 20-roční mladíci, ktorí sa na vodu vydali v nafukovacom gumenom člne spoločne so štyrmi ďalšími ľuďmi. Skupinu však vodná nádrž prekvapila, keď sa im čln prevrátil a dvaja mladíci sa už spod hladiny nevynorili.

Odporúčané
Na Zemplínskej Šírave sa v piatok večer utopili dvaja 20-roční chlapci Na Zemplínskej Šírave sa v piatok večer utopili dvaja 20-roční chlapci 25. júla 2020, 10:27

Chlapci pochádzali zo Spišskej Belej. Ako zistili reportéri televízie Markíza, svoju úlohu zohral aj alkohol. Skupina sa na vodu vybrala až po tom, čo predtým popíjali, a tak boli do väčšej či menšej miery podgurážení. Zrejme aj alkohol tak prispel k tomu, že sa piatková noc stala Erikovi a Jánovi osudnou.

Mladíci, ktorí sa v piatok utopili na Zemplínskej Šírave, pred vstupom do vody popíjali alkohol
Zdroj: PZ SR

Nafukovací čln sa na nepokojnej večernej hladine rozhojdal, prevrhol a mladí muži sa na ňom neudržali. Štyria mladíci, ktorým sa podarilo vynoriť, zachovali chladnú hlavu a okamžite kontaktovali políciu, pričom svojich kamarátov hľadali aj oni, ale neúspešne.

Bezvládne telá mladíkov napokon policajti našli ráno krátko po deviatej hodine. Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie a nariadil pitvu, prostredníctvom ktorej sa dozvieme presnú príčinu smrti.

Domov
Zdieľať
Diskusia