Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
15. júna 2020, 19:17
Čas čítania 1:03
Tina Hamarova

„Rasistické kerky či logo gangu ti pretetujeme zadarmo," ponúka ľuďom štúdio v americkom Kentucky

ZAUJÍMAVOSTI BLACK LIVES MATTER TETOVANIE
Uložiť Uložené

Tatéri z vidieckeho mesta Murray sa tak zapojili do iniciatívy Black lives matter.

„Ak máš rasistické tetovanie a chceš sa ho zbaviť, prekryjem ti ho zadarmo,“ napísalo nedávno na svoj Facebook tetovacie štúdio Gallery X Art Collective z mesta Murrey v americkom štáte Kentucky.

„Zbavme sa tej sra*ky na tvojom tele,“ píšu ďalej v poste. S nápadom prišli tatéri Jeremiah Swift a Ryun King po tom, čo sa USA zmieta vo vlne protestov proti rasizmu a policajnej brutalite voči menšinám. 

„Mať sa sebe akékoľvek nenávistné symboly je absolútne neprijateľné. Veľa ľudí ale nepoznalo nič iné, keď boli mladí, tak spravili chyby. Chceme dať všetkým príležitosť zmeniť sa," povedal pre CNN Ryun King. 

Výzvu za posledný týždeň využilo už 30 zákazníkov. „Mali sme tu chlapa s vytetovanou svastikou, ktorý si preto nikdy nedával dole tričko pred svojimi deťmi. Naozaj sa mi páči, keď sa ľudia po čase nad tým zamyslia a chcú byť lepší ako pred desiatimi či dvadsiatimi rokmi,“ dodal tatér.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

"Kindness is always fashionable, and always welcome" -From Gallery X Art Collective To You Happy Thanksgiving Everyone-

A post shared by Gallery X Art Collective (@galleryxartcollective) on

Odporúčané
Za každý deň v karanténe si spraví jedno tetovanie. Na tele ich má už viac ako 1000 Za každý deň v karanténe si spraví jedno tetovanie. Na tele ich má už viac ako 1000 27. apríla 2020, 18:14

Prvou zákzaníčkou, ktorá si prišla dať prerobiť tetovanie, bola 36-ročná Jennifer Tucker, ktorá mala nad členkom vytetovanú malú vlajku konfederácie, ktorú si dala, keď mala 18.

Chalani z  Gallery X Art Collective jej cez ňu radšej pretetovali Uhorku Ricka z obľúbeného kresleného seriálu Rick and Morty. „Vedela som, že to musím urobiť, aby som šla príkladom pre ostatných ľudí, ktorí boli v rovnakej situácii ako ja. Minulosť nezmením, ale môžem určite urobiť viac, aby som šírila lásku, nie nenávisť,“ povedala Jennifer.

Domov
Zdieľať
Diskusia