Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2020, 15:08
Čas čítania 0:43
Tímea Krauszová

Robert Fico reaguje na odchod Petra Pellegriniho zo Smeru: Je mi to ľúto

NEWS PETER PELLEGRINI ROBERT FICO SMER-SD
Uložiť Uložené

Predseda strany dlho s reakciou neotáľal a Pellegrinimu vraj bude držať palce.

Robert Fico prostredníctvom Facebooku zareagoval na dnešný odchod Petra Pellegriniho zo strany Smer-SD. Priznal, že mu naozaj ponúkol miesto predsedu strany, ktoré však Pellegrini odmietol a z ľavicového klubu napokon odišiel.

Je mu ľúto, že Pellegrini odchádza, ale Smer sa nemení

„Držím palce Petrovi Pellegrinimu v jeho ďalšej politickej ceste. Mrzí ma, že ponuku stať sa predsedom strany SMER - SD neprijal,“ hovorí predseda strany. Ďalej pokračuje vymenovaním, čo všetko si Pellegrini v strane zažil: nominovali ho na post štátneho tajomníka, na post ministra aj predsedu parlamentu, podpredsedu vlády a napokon sa z neho stal premiér.

Odporúčané
Peter Pellegrini odíde zo strany SMER-SD Peter Pellegrini odíde zo strany SMER-SD 10. júna 2020, 11:24

Ako aj na tlačových konferenciách, aj tentokrát Fico zdôraznil, že napriek tomu bude Smer naďalej bojovať za sociálny štát: „SMER - SD pokračuje svojou ľavicovou cestou a naďalej bude razantne chrániť sociálny štát. Toto sa nezmení ani po odchode Petra Pellegriniho.“

Peter Pellegrini na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že sa vzdáva postu podpredsedu strany SMER-SD a následne z nej plánuje odísť. Urobiť by tak mal v najbližších dňoch. Oznámil to krátko po tom, ako Plus jeden deň zverejnil správu, že Robert Fico ponúkol Petrovi Pellegrinumu post predsedu Smeru.

Domov
Zdieľať
Diskusia